Κρούσματα σταφυλόκοκκου στο νηπιαγωγείο Λάππα – Τί λέει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας

τί έκαναν σε σχολείο της Ζακύνθου ως μάθημα για την υγιεινή

Δύο κρούσματα σταφυλόκοκκου εμφανίστηκαν στο νηπιαγωγείο του Λάππα. Για τα περιστατικά ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής του δήμου δυτικής Αχαΐας αλλά και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας. 
Σύμφωνα με την γιατρό και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας κ. Συμεωνίδου τα κρούσματα έχουν διαγνωσθεί από δερματολόγο και ακολουθούν την προβλεπόμενη αγωγή, ενώ άμεσα επόπτες υγείας επισκέφθηκαν το σχολείο. Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή κλιμάκιο εποπτών υγείας, επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο και μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανησυχούμε, παρά μόνο να φροντίζουμε πάντα για την ατομική μας υγιεινή. Είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά να μαθαίνουν να προφυλάσσουν τον εαυτό τους. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει και οι γονείς, οι σύλλογοι γονέων σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και διευθύνσεις να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης», τονίζει η κ. Συμεωνίδου και μας μεταφέρει έναν τρόπο που εφαρμόστηκε σε σχολείο της Ζακύνθου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να φροντίζουν την υγιεινή τους. «Σε σχολείο της Ζακύνθου, βάλαμε χρυσόσκονη στα χεράκια των παιδιών. Η χρυσόσκονη πήγε παντού. Στα θρανία τους, στο πρόσωπό τους, στα χεράκια των άλλων παιδιών… Μετά οι μαθητές έπλυναν τα χέρια τους και με αυτό τον τρόπο κατάλαβαν ότι τα μικρόβια αν τα χέρια τους δεν είναι καθαρά μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να το καταλάβουν». Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας, παρατηρείται έξαρση του σταφυλόκοκκου από τον Αύγουστο, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία. Εκτιμά ότι η πρόληψη και η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα υγιεινής είναι το πιο σημαντικό, χωρίς να προκαλείται πανικός και ανησυχία. Σε ότι αφορά τη δυτική Αχαΐα, όπως αναφέρει η κ. Συμεωνίδου, θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική συνάντηση με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας όπου εκεί θα αναλυθεί διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες για τα θέματα υγείας.
Σχετικά με τις ενέργειες του δήμου, ήδη αποφασίστηκε η τοποθέτηση και δεύτερης καθαρίστριας στο νηπιαγωγείο στο Λάππα, ενώ σε λίγες ημέρες ο δήμος θα φροντίσει να τοποθετηθεί μόνιμη.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ
 

Διαβάστε επίσης