Πάτρα: Ο Σύνδεσμος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων καθάρισε την παραλία Δάφνες - ΦΩΤΟ

κοινή δράση καθαρισμού ακτής

Οι συμπολίτες που συνεχίζουν τα μπάνια τους στην παραλία «Δάφνες» του Καστελοκάμπου, αξιοποιώντας τις λιακάδες του Οκτωβρίου, θα δοκιμάσουν ευχάριστη έκπληξη, βλέποντας την παραλία αυτή μετά την κοινή δράση καθαρισμού της από πέντε συνεργαζόμενες περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής Πάτρας. Δεκάδες μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γέμισαν κυρίως με πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, αλλά και ποικίλα άλλα απορρίμματα αναδεικνύοντας την ομορφιά της παραλίας, που μάλιστα βρίσκεται δίπλα στην εκβολή του Χαράδρου και μπροστά από το νεοαποκτημένο πλατανοδάσος – πάρκο του Δήμου μας.

Η κοινή αυτή ενέργεια έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του των πρωτοβουλιών για καθαρισμό ακτών που γίνονται με πρόταση της οργάνωσης HELMEPA, που έχει στόχο καθαρές ακτές και θάλασσες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία που έχει η απαλλαγή ακτών και θαλασσών από τα πλαστικά ιδίως απορρίμματα, τα οποία, όπως όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν σκοτώνουν την άγρια ζωή της θάλασσας και, μπαίνοντας στην τροφική αλυσίδα, φτάνουν και στο πιάτο μας.

Παράλληλα η κοινή αυτή δράση σηματοδοτεί μια νέα, πιο παραγωγική, περίοδο στη  συνεργασία των οργανώσεων προς όφελος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συμμετείχαν αρκετές δεκάδες μέλη και φίλοι από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας, τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου καθώς και σύλλογο της περιοχής Καστελοκάμπου.

dafnes_10_meta.jpg

img_4939_0.jpg

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις του ΣΠΟΕΠΠ

Οικολογική Κίνηση Πάτρας  www.oikipa.gr

Σύλλογος Προστασίας Υγείας κ’ Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας  www.sylpyp.gr

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

Κίνηση Πρόταση  www.protasi.org.gr 

Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου