Παραδοχή Σόιμπλε: Πρωταγωνίστησα στη συζήτηση για Grexit

Δηλώνει δικαιωμένος για την πολιτική του

Στην παραδοχή ότι πρωταγωνίστησε στις συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -έστω και προσωρινά- προχώρησε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Όπως δήλωσε: «Πρωταγωνίστησα στη συζήτηση σχετικά με το εάν η Ελλάδα έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα για κάποια χρόνια, αλλά η Ελλάδα δεν ήθελε».

«Δεν έμενε τίποτα άλλο, από τον συγκεκριμένο δρόμο που είναι εξαιρετικά δύσκολος για τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ήταν «πάντα στο πλευρό αυτών που ήθελαν λύσεις».

Ερωτηθείς για τη «δαιμονοποίησή» του στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι μόνο κάποιοι έχουν αυτήν την εικόνα για αυτόν, προσθέτωντας ότι κάποιος πρέπει να ρωτήσει τους Έλληνες τι γνώμη έχουν για τους ηγέτες τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στο Eurogroup, δηλώνει δικαιωμένος από τις πολιτικές που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως τόνισε, στόχος του δεν ήταν να επιβάλει τη λιτότητα στην Ευρώπη, αλλά «μία αξιόπιστη πολιτική που θα οικοδομούσε εμπιστοσύνη και θα παρήγαγε ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα επιχειρηματολογούσα, με μεγαλύτερη πυγμή πλέον, μετά από οκτώ χρόνια, ότι αυτή η πολιτική γεννά περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη».

Πηγή: in.gr