Πάτρα: Μακραίνει η λίστα της αντιγραφής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο - Οι εσωτερικές έρευνες

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Περισσότεροι από τους 106 φοιτητές που ενεπλάκησαν αρχικά φαίνεται πως είναι αναμιγμένοι στην υπόθεση της μαζικής αντιγραφής στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκτός από τον φερόμενο ως «συγγραφέα» του κειμένου που αντιγράφηκε, οι εσωτερικές έρευνες που διεξάγονται οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα τεθεί ζήτημα τιμωρίας και για άλλα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

Η έρευνα της υπόθεσης που απασχόλησε τον Τύπο πανελλαδικά συνεχίζεται στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων, κρατώντας μακριά τα φώτα της δημοσιότητας. Για την πανεπιστημιακή «οικογένεια» πρόκειται αυστηρά για εσωτερική διαδικασία και ως εκ τούτου δεν κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί τίποτα εκτός των ακαδημαϊκών οργάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΚ», η έρευνα συνεχίστηκε μεθοδικά από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου -όταν το θέμα βρέθηκε στο κέντρο της επικαιρότητας- μέχρι και σήμερα. Ολες οι ενδείξεις των ατόμων που διενεργούν την έρευνα φαίνεται να καταλήγουν στη διαπίστωση ότι κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει μέλος της φοιτητικής οικογένειας. Στο ίδιο πρόσωπο αποδίδεται ο ρόλος του κοινού συγγραφέα των εργασιών που αποτέλεσαν προϊόν της μαζικής αντιγραφής το περασμένο καλοκαίρι. Τα βλέμματα των διενεργούντων την έρευνα είχαν στραφεί εξ αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια νέα πτυχή στην υπόθεση, η οποία αναδείχθηκε από την έρευνα των τελευταίων εβδομάδων, είναι ότι πιθανά εμπλέκονται σ' αυτή και άλλοι φοιτητές (πλην των 106). Από την έρευνα που έγινε στα πρόσωπα που φέρονται αναμιγμένα στη συγγραφή της επίμαχης εργασίας, τα μέλη του οργάνου που ψάχνουν για στοιχεία οδηγήθηκαν σε νέες διαπιστώσεις, για τις οποίες υποχρεώθηκαν να καλέσουν σε απολογία κι άλλους φοιτητές.

Η έρευνα του Τμήματος σύντομα θα ολοκληρωθεί (απομένουν ορισμένες απολογίες). Στη συνέχεια το αποτέλεσμά της θα απασχολήσει την γενική συνέλευση του Τμήματος, η οποία αναμένεται να συγκληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Αν η έρευνα όντως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, εκτός των 106 φοιτητών που έχουν τιμωρηθεί οριστικά και αμετάκλητα (από τους 106 φοιτητές είχαν ζητηθεί απολογίες το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν το θέμα έγινε γνωστό για πρώτη φορά, και έχουν ήδη χάσει το εξάμηνο), υπάρχει ανάμειξη για έναν συντάκτη της εργασίας που αντιγράφηκε και για άλλους φοιτητές, τότε η γενική συνέλευση θα πρέπει να αποφασίσει για την τύχη των τελευταίων.

Ασφαλείς πληροφορίες της «ΠτΚ» θέλουν να εξετάζεται στους κόλπους του τμήματος η παραπομπή της υπόθεσης στη Σύγκλητο (πιθανά θα συνεδριάσει τον ερχόμενο Νοέμβριο) για τον κοινό συγγραφέα της εργασίας, και να εξετάζεται η πειθαρχική τιμωρία των φοιτητών που βρέθηκε στην πορεία να φέρονται εμπλεκόμενοι στην μαζική αντιγραφή. Για αυτούς θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του Τμήματος.

 

Διαβάστε επίσης