Κρήτη: Πως σύζυγος και εραστής έστησαν την δολοφονία του γιατρού

Η 38χρονη είχε εγκρίνει το εγκληματικό σχέδιο

Η 38χρονη σύζυγος είχε εγκρίνει το σχέδιο δολοφονίας  και ενημέρωσε τον εραστή της για το δρομολόγιο του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την κατάθεση του 37χρονου Βούλγαρου.

Ο δράστης, αστυνομικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, χωρισμένος με ένα παιδί, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του 62χρονου Χριστόδουλου Καλαντζάκη. 

Ο 37χρονος δολοφόνος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Πρώτα πυροβόλησε το αυτοκίνητο του 62χρονου ο οποίος ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα  του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και χτύπησε στο κεφάλι. Προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο τραυματισμένος, ο δολοφόνος έστρεψε το όπλο του εναντίον του και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και μια στο κεφάλι, που ήταν και η μοιραία.

Το ζευγάρι αναμένεται να οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές είχαν φτάσει άμεσα στην ταυτότητα και τη σύλληψη του δράστη μετά και την μαρτυρία-κλειδί ενός κυνηγού, που είδε τον Βούλγαρο να πυροβολεί τον 62χρονο καρδιολόγο και να τον σκοτώνει στη μέση του δρόμου.

Μετά από πολύωρη κατάθεση του 37χρονου δράστη, ο ίδιος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που είχε στήσει τη φονική ενέδρα στον Χριστόφορο Καλαντζάκη.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την ανθρωποκτονία αναφέρει :

“Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σήμερα (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών. Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου”.

Το χρονικό

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον «βρίσκει» στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Ο γιατρός πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο δέχθηκε τις χαριστικές βολές που τον σκότωσαν.

Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Στο σημείο νωρίτερα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ιατροδικαστής, στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης για τα δεδομένα της Σητείας. Ο άτυχος 62χρονος σήμερα είχε τα γενέθλια του και οι εκτελεστές του, επέλεξαν αυτή τη μέρα για να βάλουν τέλος στη ζωή του! 

 H κρίσιμη μαρτυρία που οδήγησε στο δολοφόνο
 

Ενας  ηλικιωμένος άνδρας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για έναν 73χρονο κυνηγό, ο οποίος φέρεται να είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό. Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί. «Φονιά τον έφαγες τον άνθρωπο» φώναξε όπως είπε στους αστυνομικούς. 

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης