Βούτσης για Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι φαίνεται να θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς του τσάμπα

Η πρώην προεδρος της Βουλής σηκωσε την μπαρα των διοδιων και πέρασε

Σφοδρή επίθεση στους τηλεοπτικούς σταθμούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την κατάπληξή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κάποιοι φαίνεται να θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς του τσάμπα».

Αν και αναγνώρισε το δικαίωμα πολιτών και καναλιών να προσφεύγουν αν κρίνουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «υπάρχουν πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου» για να σημειώσει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει ηγεσία πολιτικού κόμματος που θα στηρίξει αυτή την προσφυγή, πολύ περισσότερο που πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ο πολιτικός κόσμος προχώρησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ το οποίο και αποφάσισε και για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα. Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι όλα τα θέματα θα τεθούν με υπεύθυνο τρόπο στην επικείμενη συζήτηση. «Θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίμαχη διάταξη, για την ταυτότητα φύλου στα 15 έτη, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συμφωνεί και προσέθεσε ότι η διάταξη αυτή θα συζητηθεί και θα φωτιστεί διεξοδικά.

«Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα φωτιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την τέως Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που σήκωσε μπάρες διοδίων, σημειώνοντας επί λέξει πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να τις σπάει ούτε να τις σηκώνει, ούτε Πρόεδρος Βουλής, ούτε κανένας, αλλά προφανώς έγινε στο πλαίσιο ενός ακτιβισμού».

Διαβάστε επίσης