ΝΟΔΕ Αχαϊας: Έτσι που το πάμε η βία θα γίνει καθεστώς στα πανεπιστήμια

"Τον τελευταίο καιρό οι συμπεριφορές βίας στα πανεπιστήμια παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις.Το χειρότερο όμως είναι ότι μια ολόκληρη κοινωνία τείνει να γίνει όμηρος ενός επικίνδυνου μυθριδατισμού" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Αχαϊας.
"Διακοπές συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων,παρεμπόδιση εκλογικών διαδικασιών,μαθημάτων,επιστημονικών εκδηλώσεων,είναι στην καθημερινή ατζέντα των "επαναστατών"Όλο και αυξάνονται σε ένταση και συχνότητα.Ο πρόσφατος προπηλακισμός των πανεπιστημιακών αρχών στην πόλη μας έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά αλυσίδα βίαιων προκλήσεων που έχουν δεχθεί όλα ανεξαιρέτως τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η κυβέρνηση,η πολιτεία,οφείλουν να λάβουν άμεσα μέτρα. Το ίδιο και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.Αλλά κυρίως όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας,πρέπει να κατανοήσουμε,ότι το δέντρο της Επιστήμης ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον διαλόγου και ελευθερίας και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.Διαφορετικά θα έχουμε εφεύρει έναν ακόμα λόγο για να μεταναστεύουν και οι φοιτητές-εκτός από τους νέους επιστήμονες-στο εξωτερικό".
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ