Ιερά Σύνοδος: Δεν έχουμε gay μητροπολίτες

EΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση έστειλε η Ιερά Σύνοδος για δηλώσεις του σε συνέντευξή του στο LGBT περιοδικό «Antivirus» με αφορμή την προώθηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, στο οποίο αντιτίθεται η Εκκλησία.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς είχε δηλώσει πως «προσωπικά έχει συναντήσει εκπροσώπους της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες - οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».

«Τους αναγκάζουν να το κρύβουν», σημείωνε στη συνέντευξη και καλούσε την Εκκλησία «να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα».

Σημειώνεται πως η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τους πολιτικούς και την κυβέρνηση να αποσύρουν το νομοσχέδιο γιατί «προκαλούν την κοινωνία». Ειδικότερα, όπως ισχυρίζεται η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας».

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση, η Εκκλησία της Ελλάδας, ανακοινώνοντας την αποστολή εξώδικου, τον κάλεσε «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το εξώδικο της Εκκλησίας, τόνισε πως «αν και λυπάται για την αντίδραση αυτή, υπερασπίζεται πάντοτε τη γνώμη του και τις αντιλήψεις του». Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να υποστεί «τη βάσανο των δικαστηρίων», αλλά διευκρίνισε ότι οι τοποθετήσεις του αφορούν καταστάσεις, καθώς «όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό του».

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ