Πάνε να χαλάσουνε τη συνύπραξη

Του Γιώργου Κοτοπούλη, προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την κανονιστική του Δήμου Πατρέων για αδειοδότηση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων  στις περιπτώσεις των κοινόχρηστων χώρων κάτω των 3,5 μέτρων, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.

Μετά από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων με όλους τους φορείς που έκανε ο Δήμος αλλά και το Τεχνικό Επιμελητήριο με την παρότρυνση του ΣΚΕΑΝΑ ζητώντας να μη μεροληπτήσουν υπέρ των καταστηματαρχών, αλλά με μοναδικό γνώμονα τη συνύπαρξη καταστηματαρχών, κατοίκων, ΑμεΑ, εμπορικών καταστημάτων, πεζών, ασθενοφόρων και πυροσβεστικών, μετά την καταγγελία από πολίτη, όλα αυτά κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα. Στις δύο ημερίδες που έγιναν στην αγορά Αργύρη και στο Τεχνικό Επιμελητήριο όλοι μας προσπαθήσαμε να βρούμε τη φόρμα της συνύπαρξης. Αυτό το έχουν επιτύχει σε πολλές περιοχές στην Αθήνα όπως είναι η Πλάκα, η περιοχή του Ψυρρή, το μοναστηράκι αλλά και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας όπως στη Μύκονο, στη Σαντορίνη κλπ, σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Σε όλες αυτές τις πόλεις η συνεννόηση και η συνύπαρξη έχει επιτευχθεί. Οι λύσεις για την πόλη της Πάτρας είχαν δοθεί από τους ίδιους τους φορείς και υπηρεσίες και αυτές ήταν η χρήση πυροσβεστικών κρουνών, η μεταφορά ασθενών με τροχήλατα φορεία από τις κάθετες οδούς των πεζοδρόμων κ.α. Δηλαδή θα πρέπει ή να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα ή να μην υπάρχουν καθόλου; 

 

Γιώργος Κοτοπούλης

Διαβάστε επίσης