Ποδηλατόδρομος; Ποιος(;) λέει όχι!

  Του Νίκου Τζανάκου

  Επειδή η παράταξή μας είναι η ‘αιτία’ όλης της παραφιλολογίας που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά και πιστεύουμε από όλους κατανοητά πράγματα.

   Πριν από δυο περίπου μήνες ήρθε με τη διαδικασία του άκρως κατεπειγόντως, θέμα για χρηματοδότηση και κατασκευή ποδηλατοδρόμου, με τα χρήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει προωθήσει για την Πάτρα.

    Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν είχε δει το θέμα, κανείς δεν γνώριζε  για τι ακριβώς πρόκειται. Η αλήθεια είναι πως το θέμα θα περνούσε ομόφωνα, αφού η Δημοτική Αρχή επικαλέσθηκε το κατεπείγον για να μην χαθούν τα χρήματα από την Περιφέρεια. Ζητήσαμε πριν ψηφιστεί να φυλλομετρήσουμε τη μελέτη.

     Αναγραφόταν επί λέξει: «Η ανωτέρω μελέτη στοχεύει στην κατασκευή ενός ασφαλούς δικτύου ποδηλατόδρομου που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης τόσο την ασφαλή αστική μετακίνησή τους όσο και την ασφαλή μετακίνησή τους για λόγους αναψυχής με ποδήλατο».

     Με αυτή ακριβώς τη σκέψη στο μυαλό μας και επειδή θεωρούμε πως υπάρχει ποιοτικότερη και ποιο ασφαλής εναλλακτική λύση,  θέσαμε απευθείας σαν προβληματισμούς στη Δημοτική Αρχή τα παρακάτω.

Ο ποδηλατόδρομος κόβει τρία μέτρα από την δεξιά πλευρά της  Όθωνος Αμαλίας (από τη Νόρμαν έως και την Τριών Ναυάρχων) ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σημαντικά επιβαρυμένο και επικίνδυνο. Αρκεί ένα πέρασμα με αυτοκίνητο, για να αντιληφθείς, πως ο δρόμος στενεύει τραγικά. Με δεδομένο δε πως η αριστερή πλευρά είναι  επιβαρυμένη η επικινδυνότητα ειδικά για τους ποδηλάτες θεωρείται δεδομένη.
Προτείναμε ο ποδηλατόδρομος να κατασκευαστεί μέσα από το τα κάγκελα του λιμανιού, όπως εξάλλου είχε σχεδιαστεί και εγκριθεί για το μεταξύ Αγίου Νικολάου και Τριών Ναυάρχων τμήμα, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά.
Προτείναμε να ζητηθεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή της για δρόμο- ποδηλατόδρομο από την Νόρμαν έως την Αγίου Νικολάου. (δέσμευση του υπουργού κ. Δρίτσα και σχέδιο παραχώρησης).
Προτείναμε στη Δημοτική Αρχή να αποσύρει για λίγες ημέρες το θέμα και να εξετάσει και τη νέα πρόταση και να επαναφέρει το θέμα άμεσα ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε την πρότασή μας και έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία με 29 συμβούλους, προχώρησε στην Ψήφιση του.

Δυο μήνες αργότερα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ‘δεύτερη φάση’ του θέματος.

Το σύνολο των παρευρισκομένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξανασκεφθεί το θέμα και να μελετήσει τάχιστα και τη δική μας πρόταση για ποδηλατόδρομο εντός του θαλασσίου μετώπου, για να αποφευχθεί η επικινδυνότητα της Όθωνος Αμαλίας. Συνηγορούσε σε αυτό και η γνώση μας πως προλαβαίνουμε τις ημερομηνίες.

Η Δημοτική Αρχή όμως θέλησε και πάλι να προχωρήσει μόνη της, στηριζόμενη στους 29 δικούς της δημοτικούς συμβούλους και έθεσε το θέμα σε ψήφιση. Δεν μέτρησε όμως καλά και την ώρα της ψηφοφορίας απουσίαζαν 6 μέλη της, με αποτέλεσμα να μην περάσει το θέμα μιας και χρειαζόντουσαν 26 ψήφοι.

Είναι φανερό από τα παραπάνω, πως η διαχείριση του όλου θέματος, βρισκόταν στα χέρια της δημοτικής αρχής και μόνη της από λάθος χειρισμό το ‘καταψήφισε’.

Πέρα όμως και πάνω από το ιστορικό.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη της την άποψη των Συμβούλων της αντιπολίτευσης  και να εξετάσει και την πρόταση μας.

Ας κατανοήσει επιτέλους πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει 49 μέλη και πολλά περισσότερα θα μπορέσουν να γίνουν αν αρχίσει να ‘ακούει’.

Διαφορετικά ας καταλάβει πως δεν είναι πειστική στις καταγγελίες της εναντίον μας, όταν έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία για οποιαδήποτε απόφαση, τις αποτυχίες της τις φορτώνει στην αντιπολίτευση, για λόγους εντυπωσιασμού.

 Ίσως κάποια στιγμή εκτός από μεγαλοστομίες, βρούμε και τον τρόπο να συνεννοούμεθα μεταξύ μας, σε πολύ απλά θέματα, αντί να αναλισκόμενα στην ‘παραγωγή δράκων’.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ