Στην Πάτρα σήμερα η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα για την 4η Μετεκπαιδευτική συνάντηση για τον Καρκίνο

στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο, Νοτιοδυτικής Ελλάδας «Αντιπαραθέσεις» θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το διήμερο 6 – 7 Οκτωβρίου 2017.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ομάδα «Γυναίκες στη Ογκολογία» W4O - Hellas σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γ. Ν. Πατρών διοργανώνει τη 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα «Αντιπαραθέσεις», την Παρασκευή 6 & το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η κυρία Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Ογκολογική Μονάδα, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (11:30 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Θα συζητηθούν οι τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνο, πνεύμονα, παχέος εντέρου και ορθού, προστάτη, μελανώματος και νεφρού. Παράλληλα θα τονιστεί η μεγάλη αξία της διαδραστικής ογκολογίας με τη συζήτηση κλινικών Περιστατικών ασθενών που σκοπό έχει να αναδείξει ότι, όταν υπάρχει ομαδική και αγαστή συνεργασία πολλαπλών ειδικοτήτων, ο ασθενής με καρκίνο απολαμβάνει την καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά στη διάγνωση, θεραπεία, υποστήριξη αλλά και παρακολούθηση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα πραγματοποιηθεί Ομιλία της κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου με τίτλο ομιλίας «Γυναίκες δημιουργοί και κοινωνικές προκαταλήψεις» την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς, όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αθηνά Ν. Χριστοπούλου, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Ογκολογική Μονάδα, Γ.Ν. Πατρών, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής «Γυναίκες στην Ογκολογία».

Να τονιστεί τέλος ότι η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή θα δώσει και Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (Βότση 42Β).