Ζεράρ Πικέ: Είμαι υπερήφανος που παίζω για την Ισπανία

Εξηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έδωσε μέσω συνέντευξης Τύπου

Με διπλωματία απάντησε αυτήν τη φορά ο Ζεράρ Πικέ στο θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της Καταλονίας... Μάλιστα, τόνισε πως αρνήθηκε να επιτρέψει στη μειοψηφία που τον αποδοκιμάζει να βγει νικήτρια και να τον οδηγήσει στην έξοδο από την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Αν και ουδέποτε έκρυψε τη λατρεία του για την Καταλονία, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δήλωσε απόλυτα περήφανος που εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά την «φούρια ρόχα», παρά την όποια κατάσταση έχει διαμορφωθεί με τα περί απόσχισης και ανεξάρτητου κράτους των Καταλανών.

Παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, έκανε λόγο για σκέψεις απόσυρσης από τους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και για την απόφαση που πήρε να αντισταθεί σε όσους θέλουν να τον στείλουν εκτός εθνικής ομάδας.

Ερωτηθείς για το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ισχυρίστηκε: «Ό,τι και να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, θα έχω κάποιους απέναντί μου. Σε κάποιους δεν θα αρέσει η απάντηση. Εγώ ουδέποτε δήλωσα υπέρ συγκεκριμένου “στρατοπέδου”. Απλά τόνισα ότι θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να εκφράζεται μέσω της ψήφου του και να υπάρχει η δημοκρατική διαδικασία. Τα παιδιά μου έχουν ρίζες από Καταλονία, Ισπανία, Κολομβία και Λίβανο. Δεν έχει να κάνει με τις χώρες. Η Ισπανία δίχως την Καταλονία σημαίνει αποδυνάμωση της χώρας...

Σκέφτηκα να σταματήσω από την εθνική ομάδα, αλλά όταν ηρέμησα κατάλαβα πως αν έφευγα, θα είχα αφήσει τη μειονότητα που με αποδοκιμάζει, να νικήσει. Δεν με απασχολεί που με αποδοκιμάζουν εμένα ή που σφυρίζουν. Με ενοχλεί που οι συμπαίκτες μου αναγκαστικά γίνονται κομμάτι αυτής της κακής κατάστασης. Επίσης, με τον Σέρχιο Ράμος έχουμε εξαιρετική σχέση, οπότε μην ακούτε και διαβάζετε τα ψέματα. Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαι περήφανος που παίζω για την Ισπανία».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ