Πάτρα: Η Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

προσκεκλημένη από τις «Γυναίκες στη Ογκολογία» W4O - Hellas

Η ομάδα «Γυναίκες στη Ογκολογία» W4O - Hellas σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γ.Ν. Πατρών διοργανώνει τη 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας με θέμα «Αντιπαραθέσεις», στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί Ομιλία της κ.Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου με τίτλο ομιλίας «Γυναίκες δημιουργοί και κοινωνικές προκαταλήψεις» .
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η κ. Αθηνά Ν. Χριστοπούλου Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Ογκολογική Μονάδα, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
"Θα συζητηθούν οι τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνο, πνεύμονα, παχέος εντέρου και ορθού, προστάτη, μελανώματος και νεφρού. Παράλληλα θα τονιστεί η μεγάλη αξία της διαδραστικής ογκολογίας με τη συζήτηση κλινικών Περιστατικών ασθενών που σκοπό έχει να αναδείξει ότι, όταν υπάρχει ομαδική και αγαστή συνεργασία πολλαπλών ειδικοτήτων, ο ασθενής με καρκίνο απολαμβάνει την καλύτερη αντιμετώπιση όσον αφορά στη διάγνωση, θεραπεία, υποστήριξη αλλά και παρακολούθηση.
Έχοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς" σημειώνει η κ. Χριστοπούλου.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (11:30 προσέλευση - εγγραφές). Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ