Αλλοδαποί τουρίστες έρχονται για διακοπές και αναζητούν «καλαματιανό» χασίς

Χασίς καλαματιανό, αλλά και… «κόκα» αναζητούσαν αλλοδαποί τουρίστες που επισκέφθηκαν τους θερινούς μήνες την περιοχή της Καλαμάτας έχοντας ακούσει, όπως έλεγαν «ότι το μαύρο της Καλαμάτας είναι το καλύτερο».
Όπως θα διαβάσετε στις μαρτυρίες Καλαματιανών που ακολουθούν, οι τουρίστες δεν δίστασαν να τους σταματήσουν ακόμα και στο δρόμο και να τους ρωτούν πού θα βρουν ναρκωτικά και κυρίως χασίς.
 
Στο δρόμο
Όπως μας περιέγραψε 25χρονος, την πρώτη φορά νόμισε ότι δεν… άκουσε καλά. Δύο νεαροί τουρίστες, οι οποίοι όπως του είπαν στη συνέχεια, ήταν από την Ολλανδία και είχαν έρθει για διακοπές, τον σταμάτησαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και τον ρώτησαν πού μπορούν να βρουν «μαύρο». Όταν τους είπε ότι δεν γνωρίζει, φάνηκαν δύσπιστοι, προσπαθώντας να εξηγήσουν ότι το ζητάνε γιατί ξέρουν ότι είναι το καλύτερο του κόσμου.
Παρόμοια περιστατικά, όπως μας αφηγήθηκε, του συνέβησαν 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τουρίστες κι άλλων χωρών, όπως από τον Καναδά. Οι ηλικίες σε όλες τις περιπτώσεις ήταν μεταξύ 20 και 35 ετών και η πρώτη αιτιολογία ήταν ότι θέλουν να δοκιμάσουν «καλαματιανό γιατί έχουν ακούσει ότι είναι το καλύτερο του κόσμου»!
 
Και στα μαγαζιά
Οι τουρίστες πάντως που αναζητούσαν να «κάνουν κεφάλι» δεν δίστασαν να ζητούν, χωρίς καμία προφύλαξη, ναρκωτικά και σε μαγαζιά που επισκέπτονταν. Μιλώντας στο «Θ» νεαρός εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης στην Καλαμάτα, είπε ότι μόνο στον ίδιο συνέβησαν πέντε τέτοια περιστατικά.
Εκτός από την παραγγελία τους, οι τουρίστες ζητούσαν και πληροφορίες για να προμηθευτούν χασίς και σε κάποιες περιπτώσεις κοκαΐνη.
Οι περισσότερες περιπτώσεις από αυτές που έτυχαν ήταν Ολλανδοί, ενώ ναρκωτικά του ζήτησαν και μια παρέα Άγγλων και άλλη μια Γάλλων.
Μπορεί βέβαια αυτές να είναι μόνο δύο μαρτυρίες, αλλά αν σε δύο τυχαία άτομα υπήρξαν σχεδόν 10 τέτοια κρούσματα, αδυνατούμε να φανταστούμε για το τί γινόταν όλο το καλοκαίρι και τί έψαχναν οι νεαροί τουρίστες στην Καλαμάτα, εκτός από ήλιο και θάλασσα…

tharrosnews

Διαβάστε επίσης