Πάτρα: Πεζόδρομος το 2019 η Μαιζώνος - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για Αράτου και Υψηλάντου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέχρι τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχει ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμου, μιλώντας για το θέμα στη σύσκεψη που έγινε με τα μέλη της ΟΕΒΕΣΝΑ. Η σύσκεψη είχε θέμα τις αλλαγές που φέρνει η Μίνι Περιμετρική, σε συνδυασμό με την διάνοιξη της Κανακάρη, αλλά και τον νέο χάρτη που θα προκύψει στο κέντρο της Πάτρας. Την αντιδρόμηση, δηλαδή, της Κανακάρη και της Κορίνθου, σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση του έργου της Μίνι Περιμετρικής για να προχωρήσει η αντιδρόμηση, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές  του 2018.

Οι όποιες αντιρρήσεις και προβληματισμοί που έχουν εκφραστεί από κατοίκους, φορείς ή και παρατάξεις για την αναγκαιότητα της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου, δεν έχουν ουσιαστικά υπόβαθρο, αφού οποιαδήποτε αλλαγή γίνει από το αρχικό σχέδιο, "παίζει" να βγάλει το έργο εκτός της χρηματοδότησης του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η δημοτική αρχή δεν προχώρησε τις σκέψεις που είχε για την ήπια πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Η πεζοδρόμηση, εφόσον όλα πάνε καλά και το έργο προχωρήσει, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019.

Όμως στον δήμο αποφεύγουν να μιλούν για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου από την στιγμή που αυτό ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν, ενώ, πέρα από τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν έχει ανάψει το «πράσινο» φως για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Πέρα από τις αλλαγές αυτές στους τρεις κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, στα σχέδια των αρμοδίων είναι και η μερική πεζοδρόμηση της Αράτου (πιθανότατα μετά την Αγίου Ανδρέου έως και την Μαιζώνος), αλλά και η διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου σε ένα κομμάτι της Πατρέως, σε συνδυασμό με την μερική πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Υψηλάντου. O αρμόδιος  αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος εξακολουθεί πάντως να είναι φειδωλός στις δηλώσεις του, αφού όπως συνηθίζει χειρίζεται τις καταστάσεις με σύνεση και πρόγραμμα, ώστε να μην «πέσει έξω» σε χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις.

 

Διαβάστε επίσης