Σφαιρόπουλος: «Θα χρειαστούμε χρόνο»

ολυμπιακος

Καινούργια ομάδα όσον αφορά τη χημεία, λόγω της αλλαγής όλων των ξένων παικτών της πλην του Μιλουτίνοβ χαρακτήρισε τον φετινό Ολυμπιακό ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος ζητώντας έτσι πίστωση χρόνου από τους φιλάθλους. 

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε το στιλ παιχνιδιού που θα δει ο κόσμος του φέτος, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή του Ρόμπερτς στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών» είπε: «Μάλλον ναι! Θα είναι εκτός!»

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με τραυματισμούς και απουσίες, με τον Σφαιρόπουλος να δηλώνει  σχετικά στην εκδήλωση της συνεργασίας ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού για 7η σεζόν: «Εμείς θέλουμε να έχουμε τύχη όλη τη χρονιά με το μέρος μας. Σίγουρα όσο δουλεύεις θα υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που θα έχουν άτυχες στιγμές, όμως όσο έχουμε το ΣΡΑΤΣ στο πέτο μας, πιστεύω πως θα έχουμε την τύχη που χρειαζόμαστε για να πάει άλλη μια χρονιά καλά» είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφερόμενος στη διαφήμιση στη φανέλα από τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ.

Σε ερωτηση για το τι καινούργιο θα δείξει ο Ολυμπιακός στο στιλ παιχνιδιού του, τόνισε: «Η ομάδα έχει αλλάξει. Νομίζω πως έχουμε πάρει κάποιους παίκτες που κουμπώνουν καλύτερα με τους προϋπάρχοντες. Έχουμε μία βάση παικτών που ανήκουν σταθερά στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι αυτή η βάση εμπλουτίστηκε με έμπειρους παίκτες από την Ευρωλίγκα και κάποιους από το ΝΒΑ που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο. Είναι μία καινούρια ομάδα όσον αφορά τη χημεία της. Θα χρειαστούμε χρόνο». 

Οι υποχρεώσεις, βεβαίως τρέχουν. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Ξεκινάμε με το Κύπελλο την Τετάρτη, πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, μετά αρχίζουμε και στην Ευρωλίγκα με πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια την Τρίτη. Εχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα, είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς, όμως κοιτάμε μπροστά. Εχουμε βάθος ως ομάδα και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και το βάθος και την ποιότητά μας, ώστε να έχουμε διάρκεια. Γιατί η διάρκεια είναι αυτή που στο τέλος θα σε κρατήσει ψηλά και όταν κρίνονται οι τίτλοι την Άνοιξη να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου στιγμή για να τους διεκδικήσεις,» απάντησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναφορικά με τον Ρόμπερτς και δη αν θα αγωνιστεί στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός, είπε: «Ακόμη δεν ξέρουμε πως θα είμαστε ακόμη και μεθαύριο στο ματς του Κυπέλλου. Ο Ρόμπερτς σίγουρα θα είναι εκτός και από εκεί και πέρα θα δούμε μέρα με την ημέρα πως πάνε ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Στρέλνιεκς, τα παιδιά που είχαν μικροτραυματισμούς και είχαν μείνει έξω».

Διαβάστε επίσης