Η Λίγκα ζητούσε αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα από τον Αύγουστο

Το έγγραφο της 7ης Σεπτεμβρίου και FIFA

​Η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ έφυγε, αλλά ο Πειθαρχικός Κώδικας που συνέταξε άφησε αρκετές... αμαρτίες και προβλήματα, όπως οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών για άναμμα πυρσών και όχι μόνο.

Η Super League, από μέρους της, αυτό που ξεκαθαρίζει είναι πως είχε λειτουργήσει έγκαιρα, ακόμα και όταν δεν είχε βγει καν ο Πειθαρχικός Κώδικας και ότι δεν γίνεται οι ομάδες, αλλά και η Λίγκα, να πληρώνουν αβλεψίες τρίτων.

Η Super League αυτό που έχει αξιώσει και αξιώνει ακόμα (το είχε ζητήσει αρχικά τον περασμένο Αύγουστο) είναι να γίνουν οι προβλεπόμενες τροποποιήσεις στον Πειθαρχικό Κώδικα, διότι υπάρχουν άρθρα και ποινές που λειτουργούν με... παραλογισμό και πλήρως αντιποδοσφαιρικά για έναν Κώδικα που ανακοινώθηκε μετά την έναρξη της χρονιάς.

Η συνάντηση που ζητήθηκε με Δρόσο και δεν έγινε, το έγγραφο της 7ης Σεπτεμβρίου και η FIFA

Η Super League, μετά τη γνωστοποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, είχε έρθει σε επαφή με την Επιτροπή Εξομάλυνσης, ζητώντας συνάντηση με τον πρόεδρό της, κ. Δρόσο. Μία συνάντηση που δεν έγινε ποτέ και όχι με ευθύνη της Λίγκας. Η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε να επισημαίνει συνέχεια πως ό,τι έκανε, το έκανε με την πλήρη έγκριση των FIFA και UEFA. Κάτι που όμως δεν είναι τόσο ακριβές, καθώς όταν έγινε μία κουβέντα Λίγκας - Βασάλο, ο Μαλτέζος παράγοντας -εκ μέρους των FIFA και UEFA- συμφώνησε προφορικά με τα όσα ελέχθησαν για τον Πειθαρχικό Κώδικα και που ήταν αντίθετα με τα όσα έλεγαν στην Επιτροπή Εξομάλυνσης. Στη συνέχεια υπήρξε μία πρώτη επαφή - συζήτηση με το νέο προεδρείο της ΕΠΟ και τον πρόεδρο, κ. Γραμμένο, καθώς και ένα σχετικό έγγραφο της 7ης Σεπτεμβρίου.

Εκεί -μεταξύ άλλων- τονίζεται πως δεν γίνεται το άναμμα των πυρσών να τιμωρείται ακόμα και με κεκλεισμένων των θυρών και η είσοδος οπαδών ακόμα στον αγωνιστικό χώρο να μην έχει ανάλογες ποινές. Ότι δεν έχει καμία λογική όλο αυτό και ζημιώνει και το πρωτάθλημα και τις ομάδες. Η Super League, καθώς και οι ομάδες, βλέπουν ότι έτσι όπως πάει η κατάσταση, μπορεί το πρωτάθλημα να παιχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος του σε άδειες κερκίδες μόνο και μόνο για πυρσούς και καπνογόνα. Έτσι, συνεχίζει να ζητά τις σχετικές τροποποιήσεις για να διορθωθεί η κατάσταση. Και εάν χρειαστεί, ας γίνει αυτό και με νέα παρέμβαση των FIFA / UEFA ή του Βασάλο και των άλλων υπευθύνων για το κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ