Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι προτάσεις για το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού

Καλεσμα από το Δήμο

Το Καρναβάλι είναι περίοδος χαράς και κεφιού, που συντονίζεται στους παλμούς της ζωής. Είναι η διέξοδος του λαού μας, η ανάγκη του να αφήσει για λίγο την καθημερινότητά του.

Στις μέρες μας η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην χώρα μας έχει οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και η ανεργία έχει αυξηθεί κατακόρυφα με άμεσα θιγόμενη την νεολαία και τον λαό μας.

Μια νεολαία, ένας λαός που έχει ανάγκη να σατιρίζει,  να δημιουργεί  αλλά δυστυχώς εξαναγκάζεται στο περιθώριο αφού της αφαιρείται το δικαίωμα της δουλειάς. Το καρναβάλι με την δικιά του νεανική και όχι μόνο, ορμή μπορεί να αναδείξει με πρωτότυπο, ευρηματικό, ζωντανό και ανατρεπτικό τρόπο την πραγματικότητα που βιώνει η νεολαία και ο λαός μας. Να αδράξει μια ακόμα ευκαιρία να μετασχηματίσει την σάτιρα και την δημιουργία, σε αίτημα ζωής.

Μέσα από αυτή την ματιά και χωρίς να χάνουμε το κέφι μας, το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» αναζητά θέμα για το Καρναβάλι το 2018 και θέλει στην προσπάθειά του σύμμαχους όλους τους πολίτες. Σε συνέχεια με πέρσι, που αναδείχτηκε μέσα από το θέμα, ότι μπορούμε να έχουμε μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις,   φέτος στόχος του Δ.Σ.  είναι  προβληθεί και μέσα από το καρναβάλι το ζήτημα της  ανεργίας και όλα όσα βιώνουμε, στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Επειδή ακριβώς το Καρναβάλι το αντιμετωπίζουμε σαν υπόθεση του λαού μας, επειδή το θέλουμε ως πηγή ζωής και όχι κατήφειας, για το λόγο αυτό θέλουμε την καρναβαλική ζωντάνια και σάτιρα  να «κουμπώσει» με  τα λαϊκά προβλήματα, να αναδειχτούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας και ειδικά της νεολαίας.  Χωρίς να αποκλείουμε καμία ηλικία, κάνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στους μαθητές της πόλης να στείλουν την δικιά τους ιδέα για το θέμα που θεωρούν ότι πρέπει να έχει το καρναβάλι μας. Γιατί το Καρναβάλι μας είναι συνώνυμο με την εύθυμη πλευρά της ζωή μας και αυτή δεν την παραχωρούμε σε κανέναν. Δηλώνουμε παρόντες!  Απευθυνόμαστε στην νεολαία να ανοίξει τα  φτερά της, να διώξει το φόβο της!

Τις προτάσεις σας για το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα μπορείτε να τις καταθέτετε από 3 έως 20 Οκτωβρίου 2018 στο [email protected] 

Διαβάστε επίσης