ΝΕΩΤΕΡΟ: Πανικός από τρομοκρατική επίθεση στον Καναδά- Άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό και παρέσυρε πεζούς με φορτηγό

Ο δράστης διέφυγε

14.27  Συναγερμός σήμανε στην πόλη Έντμοντον του Καναδά, έξω από ένα στάδιο, όπου διεξαγόταν αγώνας ποδοσφαίρου. Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα περιπολικό και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό.

Ο δράστης διέφυγε, με την αστυνομία να τον αναζητά. Λίγο αργότερα δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας και κατά την καταδίωξη του από τους αστυνομικούς τραυμάτισε με το φορτηγό που οδηγούσε τέσσερις πεζούς.

Το φορτηγό ανετράπη και ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μέσα στο φορτηγό βρέθηκε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία του Καναδά ερευνά εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

 

Δεκάδες νεκρούς ήθελε ο άνδρας που επιχείρησε να πέσει με φορτηγό σε πεζούς στην πόλη Έντμοντον του Καναδά την Κυριακή, αποτυγχάνοντας ωστόσο να εκπληρώσει τον σκοπό του, καθώς έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας, διακόπτοντας την ξέφρενη πορεία που είχε χαράξει.

Ο άγνωστος άνδρας, αμέσως μετά τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό και διέφυγε με τα πόδια, ενώ οι καναδικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ο αστυνομικός έχει δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι βρέθηκε μία σημαία του ISIS μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. 
Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Οι εικόνες από το σημείο μετά την επίθεση αναδεικνύουν την κατάσταση πανικού που επικράτησε...

Διαβάστε επίσης