Δυτική Ελλάδα: «Θύμα» της εποχής εντοπίστηκε ένα βήμα πριν το θάνατο… - Άρρωστος και άσιτος ζούσε σε ένα παράπηγμα

Στην Αμαλιάδα

Στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται από χθες το πρωί ένας ηλικιωμένος από την Αμαλιάδα, μετά την κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, καθώς εντοπίστηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο, με σοβαρά προβλήματα υγείας, άσιτος και περιθωριοποιημένος.

Μόνος, χωρίς συγγενείς, χωρίς χρήματα, ο 72χρονος από την Αμαλιάδα είναι ένα ακόμη ‘θύμα’ της εποχής, της οικονομικής κρίσης, της μοναξιάς, της αδιαφορίας, της σύγχρονης σκληρής πραγματικότητας…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, ο 72χρονος ζούσε στην περιοχή ‘Γουλισιές’ στην Αμαλιάδα, σε ένα παράπηγμα. Μόνος, χωρίς να διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη, χωρίς χρήματα, ρούχα, τρόφιμα, αφέθηκε στη μοίρα του. Κάποιοι περίοικοι, γιατί η περιοχή είναι απομονωμένη, προσπαθούσαν να του προσφέρουν λίγη φροντίδα, λίγο φαγητό. Η κατάσταση όμως έφθασε στο απροχώρητο, καθώς πέρα από την έλλειψη των στοιχειωδών, ο 72χρονος αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Άμεση κινητοποίηση

Χθες το πρωί περίοικος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία λύση για τον 72χρονο. Ο διοικητής του τμήματος κ. Κώστας Γιαννακόπουλος ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κ. Μάκη Παπαγιαννόπουλο και η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Όλοι ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και κινήθηκαν με ανθρωπιά. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος έστειλε απευθείας στο σημείο που βρισκόταν ο ηλικιωμένος το προσωπικό από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’, ενώ ενημέρωσε και την Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Οι κοπέλες που πήγαν εκεί, βρέθηκαν αντιμέτωπες με μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο 72χρονος βρισκόταν μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του χώρου που διέμενε, ρακένδυτος, άσιτος και με σοβαρά προβλήματα υγείας που ήταν ορατά και δια γυμνού οφθαλμού. Χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί κάνουν αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ο 72χρονος.

Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια μήπως εντοπιστούν συγγενικά του πρόσωπα, αν και μέχρι χθες το απόγευμα δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης κ. Γιάννης Ντακούλιας ανέφερε ότι εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του 72χρονου και πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, θα αναλάβει η υπηρεσία να του παράσχει τα προς το ζην.

Ο δήμος Ήλιδας σε κάθε περίπτωση έχει κινητοποιηθεί και από χθες το πρωί υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία της υγείας του 72χρονου, ενώ θα κινηθεί κάθε δυνατή διαδικασία για να μπορέσει αυτός ο άνθρωπος να βρει θαλπωρή και να πάψει να ζει εγκαταλελειμμένος με μόνο σύντροφο… την μοναξιά του.

Διαβάστε επίσης