Από την Τζένιφερ Λόρενς στον Κέβιν Σπέισι: Πόσα βγάζουν οι σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης

«Ζαλίζουν» τα ποσά

Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει απασχολήσει αρκετό κόσμο που παρακολουθεί τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες είναι πόσο πληρώνονται όλοι αυτοί οι διάσημοι σταρ που πρωταγωνιστούν σε αυτές. 

Την απάντηση έρχεται να δώσει το Hollywood Reporter που έδωσε στη δημοσιότητα μία λεπτομερή λίστα για το πόσα χρήματα πήραν το 2017 ηθοποιοί και σκηνοθέτες, από τους πιο πρωτοκλασάτους μέχρι τους εντελώς πρωτοεμφανιζόμενους. 

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία του σινεμά έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, στηριζόμενη μόνο σε franchise παρά στα μεγάλα ονόματα για να πουλήσει εισιτήρια, υπάρχουν ακόμη αυτοί που πληρώνονται αδρά. 
Μεταξύ αυτών οι Τζένιφερ Λόρενς, Γουίλ Σμιθ και Ντουέιν Τζόνσον, που για κάθε ταινία παίρνουν περίπου 20 εκατ. δολάρια. 

Ακολουθούν, οι Χάρισον Φορντ και Ρομπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, με 15 εκατ. δολάρια για το «Star Wars: Η δύναμη ξυπνά» και για το «Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του», αντιστοίχως. 

Ορισμένοι ηθοποιοί μάλιστα κάνουν συμφωνία με ποσοστά επί των τελικών εισπράξεων. Η Έμα Γουότσον για παράδειγμα, πληρώθηκε με 3 εκατ. δολάρια για την «Πεντάμορφη και το Τέρας», αλλά τελικά κατέληξε να βάλει στο ταμείο της 20 εκατ. δολάρια, αφού η ταινία έκανε εισπράξεις 1 δισ. δολαρίων

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές που έχουν περιορισμένες απολαβές, αλλά εμφανίζονται στα franchises. Για παράδειγμα η Ισραηλινή Γκαλ Γκαντότ και ο Χένρι Κάβιλ έλαβαν από 150.000 - 300.000 δολάρια για την «Wonder Woman» και το «Άνθρωπος από ατσάλι» αντιστοίχως. 

Και οι τηλεοπτικοί σταρ όμως λαμβάνουν αξιοσημείωτα ποσά. Στην κορυφή βρίσκονται αυτοί που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές υπερπαραγωγές, όπως για παράδειγμα οι Τζιμ Πάρσονς και Τζόνι Γκαλέκι που για κάθε επεισόδιο του Big Bang Theory παίρνουν 900.000 δολάρια. 

Το βασικό καστ του «Game of Thrones» ανά επεισόδιο πληρώνεται με 500.000 δολάρια, ενώ το ίδιο ποσό λαμβάνει και ο Κέβιν Σπέισι για το House of Cards. 

Διαβάστε επίσης