Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία

μετα τον σχετικο νομο

Tα πρώτα ομόφυλα ζευγάρια πρόκειται να παντρευτούν την Κυριακή στη Γερμανία έπειτα από δεκαετίες αγώνων των ακτιβιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακόμη έχουν δρόμο μπροστά τους.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν θα μπορούν από την Κυριακή να μετατρέψουν το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης ή να επισημοποιήσουν τη σχέση τους στο Βερολίνο, ενώ κάποια θα ανταλλάξουν βέρες στο Ανόβερο, στο Αμβούργο και σε άλλες πόλεις.

Στις 30 Ιουνίου οι Γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στους γάμους ομοφύλων επιτρέποντας έτσι στα περίπου 94.000 ομόφυλα ζευγάρια στη Γερμανία να ενώσουν και επισήμως τις ζωές τους.

Ωστόσο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το λογισμικό που χρησιμοποιεί η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία δεν θα είναι σε θέση να καταχωρίσει επισήμως ως παντρεμένους ένα ζευγάρι ανδρών ή ένα ζευγάρι γυναικών μέχρι τον επόμενο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποια έγγραφα θα αναφέρονται ως «η σύζυγος» και «ο σύζυγος».

«Επιτέλους η χώρα μας ακολουθεί την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο Γεργκ Στάινερτ, επικεφαλής της ένωσης για τα δικαιώματα των γκέι LSVD στο Βερολίνο και στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου.

Η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομοφύλων το 2000 και ακολούθησαν 14 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Σουηδία, η Βρετανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία (έπειτα από δημοψήφισμα), η Φινλανδία, η Μάλτα, το Ηνωμένο Βασίλειο (πλην της Βορείου Ιρλανδίας) και η Γαλλία.

Διαβάστε επίσης