Δρομολογείται το ραντεβού Τραμπ-Τσίπρα

για τις 17 Οκτωβρίου

Σε φάση οριστικοποίησης βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δρομολογείται για τις 17 Οκτωβρίου.

Ωστόσο σε περίπτωση που δεν «κλειδώσει» η συγκεκριμένη ημερομηνία, θεωρείται βέβαιο ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην αμερικανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη του έτους. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται, το επόμενο διάστημα, από τον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη συγκυρία για μία σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, από την οικονομία και το μεταναστευτικό, μέχρι τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και, φυσικά, την βάση της Σούδας, που έχει αποκτήσει – μετά και τις εξελίξεις στην Τουρκία – μεγάλη στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ. 

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί ήδη πρόσκληση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μ. Πέινς να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το Κυπριακό στις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης