Αντιδράσεις προκάλεσε η κλήρωση σημαιοφόρων σε Δημοτικό στην Κοζάνη

Αναδείχθηκε μαθητής από την Αλβανία

Οι συζητήσεις για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία έγιναν πραγματικότητα στην Κοζάνη, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήρωση.

Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ορίσουν τους σημαιοφόρων για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, όπου είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης. 

Έτσι συνέβη και στο 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου όμως η κλήρωση ανάδειξε σημαιοφόρο έναν μαθητή από την Αλβανία, ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται για τις επιδόσεις του στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα μια μερίδα γονέων.

Ορισμένοι γονείς φέρουν το επιχείρημα της κακής επίδοσης του παιδιού στα μαθήματα, υποστηρίζοντας πως η επιλογή σημαιοφόρου θα έπρεπε να συνεχίσει να γίνεται με κριτήριο τη βαθμολογία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν θα έπρεπε να κρατάει τη σημαία κάποιο παιδί που δεν έχει ελληνική καταγωγή. 

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος σε αυτήν παρέλαση, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η εκλογή σημαιοφόρου ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης