Και ακροδεξιά, και πετυχημένη και gay η ηγέτης των Γερμανών... ακροδεξιών

Είναι «σκληρή», ριζοσπαστική, και δεν εγκαταλείπει ποτέ. Ετσι περιγράφεται το πρόσωπο των ημερών, η 38χρονη Alice Weidel, η άγνωστη οικονομολόγος ως πριν από έναν χρόνο, που οδήγησε στη γερμανική βουλή το λαϊκίστικο και ακραίο κόμμα AfD. 

Ο ξένος Τύπος συνεχίζει να δίνει στο φως, σε καθημερινή βάση, νέες πληροφορίες για το αμφιλεγόμενο προφίλ μιας νέας, ωραίας, σικάτης και ξανθιάς, αυστηρής λεσβίας που πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις μέσα από τις θέσεις και τα λεγόμενά της. Ποιο είναι άραγε το αληθινό όραμα της Alice Weidel; 
Αν και την γνωρίσαμε ως επικεφαλής ενός ακροδεξιού ξενοφοβικού κόμματος, εκείνη δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη. Η ίδια έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του ρατσισμού(!) - την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι οι μετανάστες είναι αμόρφωτοι και η σύντροφός της μάλιστα, είναι από την Σρι Λάνκα -  ενώ στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι η νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων στη Γερμανία είναι χάσιμο χρόνου. 

Η πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, βγάζει προς τα έξω ένα μοντέρνο πρόσωπο, αλλά μήπως «βαθιά» μέσα της έχει την πιο ακραία ιδεολογία; 

Οι φίλοι της εκτιμούν ότι οι απόψεις της δεν είναι πάντοτε ακραίες, ενώ η ίδια έχει μηνύσει τηλεοπτικό δίκτυο, επειδή την αποκάλεσαν «Ναζί σκύλα». 

Κεντρική πολιτική γραμμή της Weidel, μιας γυναίκας που βρισκόταν επί χρόνια στον σκληρό πυρήνα της Οικονομίας και της Παγκοσμιοποίησης είναι κυρίως η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ, την οποία υποστηρίζει θερμά. 

Με αυτά τα δεδομένα, οι αντιφάσεις είναι εμφανείς. Πόσω μάλλον, αν κανείς αναλογιστεί μόνο ότι μεγαλώνει και δύο παιδιά μαζί με την σύντροφό της, που είναι μετανάστης. 

Η ίδια δείχνει να έχει αποκηρύξει ορισμένες από τις ακραίες εθνιστικές θέσεις του κόμματός της, ωστόσο το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι τα μηνύματα που στέλνει το AfD έχουν δύο αναγνώσεις.


Η Alice Weider έχει εργαστεί στην Goldman Sachs, την Allianz Global Investors, την Bank of China αλλά και τη γερμανική ιντερνετική εταιρεία Rocket Internet. Έχει ζήσει έξι χρόνια στην Κίνα και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Κινέζικα. Δεν ζει μόνιμα στην Γερμανία. Με ντοκτορά στα οικονομικά, έχει ως βάση της την Ελβετία. 

Στο εξής η Weidel θα ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης επηρεάζοντας τις θέσεις του γερμανικού πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης απέναντι στις αλλαγές της ευρωζώνης αλλά και απέναντι στα ελληνικά ζητήματα.  
Είναι ουσιαστικά, η πρώτη φορά μετά το 1949 που μπαίνει στη γερμανική Βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα και μάλιστα στην τρίτη θέση. 


Όπως περιγράφει σε άρθρο της η Express.co.uk η «Σιδηρά Κυρία» της Ακροδεξιάς με τη σιδερένια πυγμή και το αυστηρό ντύσιμο, δεν έχει ελπίδες να σβήσει από τον χάρτη την γερμανίδα καγκελάριο, ωστόσο μπορεί να βάλει διαφορετικά «θεμέλια» στο μεταναστευτικό. 
  
Πρόκειται για την γυναίκα που τόλμησε να αποκαλέσει την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «τρελή», αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το μεταναστευτικό... 

Η Weidel ανέλαβε την ηγεσία του AfD τον περασμένο Μάιο, από κοινού με τον 76χρονο Alexander Gauland, όταν το κόμμα «έστριψε» ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά.

Το «σκληρό» ακροδεξιό κόμμα AfD πήρε 12,6% και μπαίνει με τα «τσαρούχια» στην Βουλή κάνοντας τους δημοκρατικούς πολίτες να τρέμουν στην ιδέα τι θα επακολουθήσει...

protothema

Διαβάστε επίσης