«Ναι» από τους Γερμανούς φιλελεύθερους: Θα συμμετάσχουμε στον κυβερνητικό συνασπισμό

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Ετοιμος να συμμετάσχει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό εμφανίστηκε ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντερ, ο οποίος αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την απόδοση του κόμματός του στις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λίντερ τόνισε ότι το κόμμα του θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη που του έδωσαν οι ψηφοφόροι και πως θα συνεχίσει την πορεία ανανέωσης που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του 2013. Δήλωσε ανοικτός σε συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Αγγελα Μέρκελ. «Αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας», προειδοποίησε.

«Αυτή η περασμένη θητεία της βουλής ήταν η τελευταία χωρίς τους Φιλελεύθερους στην Μπούντεσταγκ. Το FDP πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει μια θέση στο κέντρο της κοινωνίας μας. Το φιλελεύθερο πνεύμα είναι το σαφέστερο αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά. Η επιστροφή μας είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Μια νέα αρχή αποδείχτηκε εφικτή μετά από μια προηγούμενη αποτυχία. Η νέα μας ευκαιρία συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη – την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε», τόνισε.