Viral η φωτό νυχιού γυναίκας που φαίνεται το σύμπτωμα επιθετικού καρκίνου του δέρματος, που εκείνη αγνόησε

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Το μελάνωμα είναι ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος. Τα σημάδια του πολλά και διάφορα, αλλά αυτό που παρουσίασε μια Βρετανίδα προκαλεί εντύπωση και κάνει το γύρο του Διαδικτύου. 

Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από μια μανικιουρίστα, την Τζιν Σκίνερ από το Εσεξ, και πρόκειται για τη φωτογραφία ενός νυχιού μιας πελάτισσάς της. 

Η μανικιούριστα πόσταρε την φωτογραφία με σκοπό να προειδοποιήσει και να ενημερώσει για το σύμπτωμα του καρκίνου του δέρματος που πολλοί θα αμελούσαν να τσεκάρουν. 

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα νύχι με μια μαύρη γραμμή στη μέση. Τίποτα περισσότερο. Και όμως είναι μελάνωμα, ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου του δέρματος. 

Η μανικιουρίστα εξήγησε ότι η πελάτισσά της αρχικά νόμιζε ότι η μαύρη γραμμή ήταν αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί κάτω από το νύχι. Κάποιοι άλλοι που τους το είχε δείξει, φίλοι και συγγενείς, τής είχαν πει ότι μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου. Ετσι, πήγε στο σαλόνι ομορφιάς ζητώντας από την Τζιν να τής βάψει τα νύχια σε ένα σκούρο χρώμα για να μην φαίνεται η μαύρη γραμμή. 

Η ίδια η Τζιν, όμως, μόλις είδε το νύχι της πελάτισσάς της, κατάλαβε ότι πιθανότατα ήταν μελάνωμα. Μη θέλοντας να την τρομάξει την συμβούλεψε να μην το αφήσει και να επισκεφθεί αμέσως τον δερματολόγο της. 

Οπως γράφει η μανικιουρίστα στην ανάρτησή της, η πελάτισσάς της τήν κάλεσε δύο εβδομάδες αργότερα για να της πει ότι όντως η μαύρη γραμμή στο νύχι της ήταν μελάνωμα και μάλιστα πολύ επιθετικό, και ότι ήδη είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της. Η πρόγνωση δεν ήταν καλή. 

Οπως αναφέρει η Daily Mail, οι μαύρες γραμμές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδι ενός καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται κάτω από τα νύχια και ονομάζεται υπογόνιμο μελάνωμα. 

Η Τζιν προειδοποίησε με την ανάρτησή της όλους μας να προσέχουμε τις αλλαγές στα νύχια μας. «Προσέξτε τις ανωμαλίες στα νύχια σας! Οι περίεργες αλλαγές είναι βέβαια πιθανό να μην είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά μερικές φορές αποτελούν ενδείξεις πολύ σοβαρών ασθενειών. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει». 

Μάλιστα, μια άλλη χρήστρια του Facebook έγραψε κάτω από την εν λόγω ανάρτηση ότι είχε μια αντίστοιχη μαύρη γραμμή στο νύχι της και ότι θα το τσέκαρε για να συμπληρώσει αργότερα ότι επισκέφθηκε τον γιατρό της πρωτοβάθμιας υγείας και ότι της είχε δώσει επείγουσα παραπομπή για να δει έναν δερματολόγο.