Ξάφριζαν σπίτια και τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο

Λεία σχεδόν 94.000 ευρώ

Το αρχηγικό μέλος της σπείρας που «ξάφριζε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο συνέλαβε η αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Αλβανό, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών συνεργών του. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στο νησί, από τις 5 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, η συνολική λεία των οποίων υπολογίζεται στα 93.750 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 23, 25, 26 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Οι κατηγορούμενοι, όπως προέκυψε από τα στοιχεία, έκλεβαν τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ταξιδιωτικά έγγραφα και μετρητά.

Ο 23χρονος, που είχε αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων. Στην προσπάθειά του να αποφύγει την προσαγωγή επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Επιπλέον, προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας και συνελήφθη.

Σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων κλοπής και διάφορα χρηματικά ποσά.