Να αλλάξει η ονομασία του αναψυκτικού «John Lemon», παρήγγειλε η Yoko Ono

Άτακτη υποχώρηση σήμανε η πολωνική εταιρεία αναψυκτικών, η οποία κυκλοφορεί δροσιστικό με επωνυμία «John Lemon», μετά την απειλή μήνυσης από την Yoko Ono, χήρα του John Lennon.

Η επωνυμία του καινούργιου προϊόντος θα αλλάξει σε «On Lemon», μετά τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της Yoko στους διανομείς των προϊόντων της πολωνικής εταιρείας εξηγώντας ότι θα υποστούν κυρώσεις ύψους 5.000 ευρώ την ημέρα και 500 ευρώ για κάθε μπουκάλι του καινούργιου αναψυκτικού που θα πωλούσαν αν η επωνυμία εξακολουθούσε να μη λαμβάνει υπόψη το κατοχυρωμένο στην Ευρώπη εμπορικό σήμα «John Lennon».

Οι δικηγόροι της πολωνικής εταιρείας αρνήθηκαν ότι αμφισβητούνται τα δικαιώματα που προκύπτουν από το εμπορικό σήμα «John Lennon», αλλά οι δικηγόροι της Yoko επέστησαν την προσοχή σε ανάρτηση, στο Facebook, του John Lemon Ireland στην οποία υπήρχε φωτογραφία του θανόντος τραγουδιστή. Άλλα στοιχεία μάρκετινγκ του προϊόντος περιλάμβαναν το λογότυπό του δίπλα στις λέξεις «let it be» καθώς και ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, που παραπέμπουν στον John Lennon.