Η ΔΕΗ απαντά στον δήμο δυτικής Αχαΐας - "Δεν κόβουμε το ρεύμα στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές"

για χρέη της ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΊΩΝ

Απάντηση στην επιστολή του δήμου δυτικής Αχαΐας, σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια λόγω των οφειλών της ΔΕΥΑΔ, έδωσε με τη σειρά της η ΔΕΗ. 

Στη σχετική της ανακοίνωση, η ΔΕΗ ενημερώνει ότι προβαίνει σε προγραμματισμένες ολιγόωρες αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε δευτερεύουσες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Δυμαίων.

"Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται διακοπές στα αντλιοστάσια στις πληγείσες πρόσφατα από πυρκαγιά περιοχές. Επίσης αποφεύγονται οι αποκοπές σε κύρια αντλιοστάσια. Στην ενέργεια αυτή υποχρεώθηκε η Επιχείρηση έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τον δήμο Δυμαίων και τη ΔΕΥΑΔ προκειμένου να ρυθμίσουν το χρέος προς τη ΔΕΗ, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.868.000 ευρώ", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Και συνεχίζει: 

"Ήδη από το 2014 η ΔΕΥΑΔ επιδεικνύει απαράδεκτη ασυνέπεια έχοντας φθάσει στο σημείο έναντι τρεχόντων λογαριασμών 60.000 ευρώ να καταβάλει ποσά της τάξης των 1.000 ευρώ. Επίσης ουδέποτε τήρησε τους διακανονισμούς τους οποίους είχε ζητήσει κατά καιρούς για διευκόλυνσή της, και η ΔΕΗ είχε αποδεχθεί. Για το πρόγραμμα αποκοπών, η έναρξη του οποίου προβλεπόταν για τις 5/9 η ΔΕΥΑ είχε ειδοποιηθεί από τα τέλη Αυγούστου και αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ στις 18/8 στην οποία η ΔΕΥΑ και ο Δήμος δεσμεύθηκαν ότι θα προβούν σε ρύθμιση με τις ανάλογες εγγυήσεις, πράγμα ωστόσο που δεν έπραξαν. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση για δύο ακόμη εβδομάδες προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή να προβεί σε ρύθμιση, πλην όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή. Η ΔΕΗ υποχρεούται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα. Καλούνται οι υπεύθυνοι από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους". 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ