Η Κίνηση Υπεράσπιστης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών για τις συμπλοκές που έλαβαν χώρα στα εργοστάσια της Πάτρας

Η κάθε είδους "παραβατικότητα" είναι αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής

"Οι συμπλοκές που έλαβαν χώρα στα εργοστάσια της Πάτρας όπου διαμένουν οι πρόσφυγες.... είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού, της περιθωριοποίησης, της απάνθρωπης πολιτικής που απορρέει απο τη ρατσιστική Ευρωτουρκική Συμφωνία την οποία εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Κίνηση Υπεράσπιστης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών" και συνεχίζει:

" Άνθρωποι που με την ψυχή στο στόμα έφτασαν μέχρι εδώ, έχουν καταδικαστεί στην έσχατη απελπισία... να βλέπουν το όνειρο τους για μια ανθρώπινη ζωή να μακραίνει... ● Άνθρωποι που αναζητούν τις οικογένειές τους, γίνονται όμηροι μιας φρικαλέας πολιτικής Αποτροπής, ακριβώς για να αποτρέπει ο "αβίωτος βίος" τους κάθε άλλον πρόσφυγα να ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του... Μεσά σ'αυτή τήν άθλια ζωή με την απόγνωση να τους κυριεύει είναι αναπόφευκτο να ανοίγει το "κουτί τής Πανδώρας"...

Η κάθε είδους "παραβατικότητα" είναι αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής, της θέσης του κάθε ανθρώπου στον κοινωνικό ιστό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτές οι πολιτικές γεννάνε τους δουλέμπορους-διακινητές και ό,τι άλλο αναφύεται στο εδαφος της απελπισίας, της απόγνωσης και της εξαθλιωμένης ζωής αυτών των ανθρώπων. Στο σημερινό κόσμο στον οποίο το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς ρυθμίζει τις ζωές των ανθρώπων και ορίζει ποιες ζωές είναι άξιες να βιωθούν, η υποκρισία περισσεύει. Για άλλη μια φορά, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους: #ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των προσφύγων και μεταναστών. #ΕΛΕΥΘΕΡΗ μετακίνησή τους προς τις χώρες της Ευρώπης. #ΑΣΥΛΟ για όλους. #ΟΧΙ στην απάνθρωπη και ρατσιστική Ευρωτουρκική Συμφωνία Στον αγώνα αυτόν έχουν θέση συστράτευσης όλοι : Αλληλέγγυοι, συλλογικότητες... κάθε άνθρωπος που νοιώθει οτι, αν το όνειρο των προσφύγων χαθεί, τότε και τα δικά μας όνειρα θα χαθούν. Η Αλληλεγγύη οφείλει και πρέπει να ΝΙΚΗΣΕΙ.!!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ