Αχαΐα: Απασφαλίζουν οι Αστυνομικοί κατά του Δημάρχου Αιγιαλείας - Οι καταγγελίες για διαφθορά και η ΕΔΕ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλών Αχαΐας, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με θέμα που τέθηκε προ ημερησίας διάταξης, σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αιγιαλείας κ Παναγόπουλου Αθανασίου, σύμφωνα με τις οποίες, καταγγέλλει για διαφθορά τους υπηρετούντες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αιγιάλειας, έχει υποχρέωση να ενημερώσει τόσο τον κύριο Δήμαρχο, όσο και τους πολίτες Αιγιαλείας ότι εμείς ως εκπρόσωποι των συναδέλφων μας προκαλούμε όποιον διαθέτει τέτοια στοιχεία να τα καταθέσει ενώπιον Εισαγγελικών και ανώτερων υπηρεσιακών αρχών.

Προς τούτο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας και ύστερα από τη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Κοτρωνιά Νικόλαο, διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση (Π.Δ.Ε.) προκειμένου κληθεί ο κύριος Δήμαρχος να καταθέσει σχετικά, εφόσον διαθέτει, στοιχεία στηρίζοντας και τη δημόσια του τοποθέτηση που δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Θα περιμέναμε από τον κύριο Δήμαρχο να είναι αρωγός στο τιτάνιο αγώνα που δίνουν υπηρετούντες Αστυνομικοί στην Αιγιάλεια που παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέσα έχουν καταφέρει, σε δύσκολες συνθήκες, να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στο μέτρο του δυνατού, κάτι που θα είχε διασφαλιστεί πλήρως εάν υπήρχε συνδρομή της πολιτείας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση Ένωσή μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τιμή και αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

Το ξέσπασμα του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου,έγινε  μετά τις διαμαρτυρίες και σοβαρότατες καταγγελίες κατοίκων των Σταφιδαλώνων για την παραβατικότητα και τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν από πολυπληθείς ομάδες «Ρομά», σε σχέση με τη στάση της αστυνομίας και των λοιπών αρχών.

Ο δήμαρχος, μεταξύ πολλών (καταγεγγραμμένων στα πρακτικά του ΔΣ), είπε:
«Κάποιοι, στην καρέκλα που είναι που δεν εφαρμόζουν το νόμο.Δεν είμαι αστυνομικός και εισαγγελέας. Δεν απευθύνομαι σε κουτόφραγκους. Ή πάνε και καθαρίζουν την κατάσταση, ή τι άλλο να κάνω με την όλη κατάσταση διαφθοράς».

Ο αστυνομικός διευθυντης Αχαΐας-ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς,  μόλις ενημερώθηκε , διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοκοιτικής Εξέτασης για τα όσα καταγγέλλονται και αφορούν συμπεριφορές αστυνομικών της Αιγιάλειας.

Πέραν της ΕΔΕ ο ανώτερος αξιωνματικός της ΕΛΑΣ απέστειλε φάκελο με τα παραπάνω στον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας (που προΐσταται του Αιγίου) ζητώντας να διερευνηθούν τα πάντα και να χυθεί άπλετο φως στο αν αληθεύουν αυτά που δημόσια λέγονται για έλλειψη ελέγχων, «χαϊδέματα» των Ρομά από ένστολους και οικονομικές δοσοληψίες.

Ο κ.Κοτρωνιάς επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Θ. Παναγόπουλο, συνομιλώντας σε καλό κλίμα και το προϊδέασε ότι δεν θα μείνει άπραγος.

Ο κ. Παναγόπουλος του απάντησε πως τον εμπιστεύεται πλήρως, αφού άλλωστε είναι αυτός που έτρεξε πρόσφατα την σύσταση Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αίγιο και ενίσχυσης των ελέγχων της ΟΠΚΕ.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ