Πάτρα: Άρχισαν οι εγγραφές στα τμήματα Πολιτιστικής Δράσης Βραχναιίκων

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η «Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων» για πέμπτη χρονιά συνεχίζει την πολύπλευρη δράση της, προσφέροντας πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματά της.

114.2017_ex._afisa_tmimata_2017-2018.jpg

Για φέτος πρόκειται να λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

Παραδοσιακοί

χοροί

(Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων)

Εγγραφές – Πληροφορίες: κα. Πανουτσοπούλου Βίκυ – τηλ. 2610-671703

& 6973-552939

 

Θεατρικό

Παιχνίδι

(Νηπιαγωγείου-Δημοτικού)

Εγγραφές – Πληροφορίες: κα. Παπαδοπούλου Κατερίνα – τηλ. 6977-526043

 

Θεατρική

Ομάδα

 

(Ενηλίκων)

Εγγραφές – Πληροφορίες: κα. Βλαχάκη Συγκλητική – τηλ. 6944-411059

 

Παραδοσιακά

Όργανα

(Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων)

Κρουστά Εγγραφές – Πληροφορίες: κ. Χατζημικές Άκης - τηλ. 6977-616376

Κανονάκι Εγγραφές – Πληροφορίες: κ. Καφούσιας Σωτήρης - τηλ. 6978-555316

Κλαρίνο Εγγραφές – Πληροφορίες: κ. Λουκόπουλος Σπύρος - τηλ. 6970-377308

 

 

Κόσμημα

Tμήματα: αρχαρίων & προχωρημένων (Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων)

Τμήμα: χειροποiητο μεταλλικό κόσμημα - αργυροχρυσοχοΐα (Ενηλίκων)

Εγγραφές - Πληροφορίες: κα. Διαμαντοπούλου Κατερίνα – τηλ. 6979-140139

 

Ζωγραφική

(Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων)

Εγγραφές - Πληροφορίες: κα. Στάμου Βίκυ – τηλ. 6978-171696

 

Πλεκτική

(βελόνες-βελονάκι)

(Λυκείου και Ενηλίκων)

Εγγραφές - Πληροφορίες: κα. Λάζαρη Μαρία - τηλ. 6906-774201

 

Λατινοαμερικάνικοι & Ευρωπαϊκοί χοροί, Αργεντίνικο Tango

(Ενηλίκων)

Εγγραφές - Πληροφορίες: κ. Βαλής Διονύσιος - τηλ. 6973-791593

 

- Πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές έως και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

 και ώρες 10:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00.

- Oι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των τμημάτων θα καθοριστούν μετά τη λήξη των εγγραφών

σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους διδασκαλίας.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες στα περσινά τμήματα χρειάζεται να δηλώσουν εκ νέου την επιθυμία συμμετοχής τους στα τμήματα της επιλογής τους

 

Πλούσιο σε εκδηλώσεις ήταν και το καλοκαίρι που πέρασε, αφού όλα τα τμήματα παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους στη διάρκεια ενός επιτυχημένου πολιτιστικού τετραημέρου (22-23 και 25-26 Ιουνίου), υπό τον τίτλο «Ο Σταθμός της Δράσης μας» στο γραφικό αίθριο του Παλαιού Σταθμού Ο.Σ.Ε. Βραχναιίκων.

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με επιτυχία η ενδεκαμελής Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων με τις παραστάσεις του έργου «Δόνια Ροζίτα -Η ιστορία μιας γεροντοΚόρης» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Συγκλητικής Βλαχάκη.

Ακολούθησε η Κυριακή με πολυποίκιλο πρόγραμμα: αρχικά, οι μικροί ηθοποιοί του Τμήματος Θεατρικού παιχνιδιού παρουσίασαν "Τα μαγικά μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά και ένα θεατρικό με θέμα "Τα παλιά επαγγέλματα", πάντα υπό την καθοδήγηση της εμψυχώτριάς τους Κατερίνας Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια μέλη του νεοσύστατου Τμήματος Latin-Tango παρουσίασαν δύο όμορφες χορογραφίες, υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους Διονύση Βαλή. Η βραδιά έκλεισε με πολλή μουσική, με την παρουσίαση του Τμήματος Παραδοσιακών οργάνων με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Άκη Χατζημικέ και με την συναυλία του μουσικού συγκροτήματος “Vegghera”.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών, όπου χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Βίκυ Πανουτσοπούλου, ταξίδεψαν χορευτικά το κοινό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, στη μεγάλη αίθουσα του Σταθμού λειτούργησε Έκθεση Κοσμήματος-Αργυροχρυσοχοΐας, Ζωγραφικής & Πλεκτικής με πανέμορφες δημιουργίες των μαθητών του Συλλόγου. Υπεύθυνες διδασκαλίας των τμημάτων ήταν οι κυρίες Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Βίκυ Στάμου & Μαρία Λάζαρη αντίστοιχα.  

Ο Σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει, για τη στήριξη και τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, τους: Δήμο Πατρέων, Πολιτιστικό Οργανισμό Δ. Πατρέων, Δημ. Κοινότητα Βραχναιίκων, Γυμνάσιο Βραχναιίκων, Ε.Ο.ΠΥ.Δ., εθελοντές μέλη και φίλους του Συλλόγου κ.λπ., καθώς και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώθηκε στο γραφικό Βραχνί Καλαβρύτων, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Βραχναίων-Καλαβρυτινών «Ο Καλοτάς», διοργανώθηκε εξαήμερο εκδηλώσεων (από 12 έως 17/8), το οποίο περιλάμβανε παράσταση Καραγκιόζη, μουσικές βραδιές, παιχνίδι κρυμμένου Θησαυρού, ζωγραφική-κατασκευές για τα παιδιά, παραδοσιακούς χορούς, λαχειοφόρο αγορά, ομαδικά παιχνίδια και γλέντι στη Λουκά.

Σας περιμένουμε και φέτος στη μεγάλη και δραστήρια παρέα της «Πολιτιστικής Δράσης Δ.Ε. Βραχναιίκων» με την ευχή να έχουμε όλοι μία όμορφη & δημιουργική χρονιά!

 

e-mail: [email protected]                   f.b.: https://www.facebook.com/politistiki.drasi.3

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ