Στη δεύτερη θέση των πιθανών MVP του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο

Η λίστα αφορά όσους είναι να πάρουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους τον συγκεκριμένο τίτλο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει κρύψει πόσο πολύ θέλει το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ και θα κάνει τα πάντα για να το πάρει φέτος.

Η γνωστή ιστοσελίδα Bleacher Report έκανε ένα ΤΟΡ 5 με τους παίκτες που μπορεί να καταλήξουν με το βραβείο του «Πολυτιμότερου» για πρώτη φορά στην καριέρα τους κι έφερε τον «Greek Freak» στο Νο. 2!

Στην κορυφή φιγουράρει ο Καουάι Λέοναρντ, στο Νο. 3 ο Καρλ Άντονι Τάουνς, 4ος έρχεται ο Κάιρι Ίρβινγκ και τέλος ο Ρούντι Γκομπέρ. Τιμητικά αναφέρονται και οι Τζέιμς Χάρντεν, Κρις Πολ, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζον Ουόλ και Άντονι Ντέιβις.

«Ας είμαστε ειλικρινείς: υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πρώτων θέσεων και της υπόλοιπης λίστας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κατά μέσο όρο 22.9 πόντους, 8.8 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.9 κοψίματα και 1.6 κλεψίματα μόλις στα 22 του. Κανένας άλλος δεν είχε τέτοια νούμερα στη σεζόν στο πρωτάθλημα! Σε καμία ηλικία! Ποτέ!

Έχει την ικανότητα να παίζει και στις πέντε θέσεις, την στιγμή που αμύνεται σε όλες τις θέσεις και στην άλλη μεριά του γηπέδου. Συνδυάζει ικανότητες που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά, η ανάπτυξή του έρχεται με την μορφή απλής ωριμότητας, βελτιώνεται πνευματικά στην κατανόηση του παιχνιδιού, ώστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αντιπάλων. Αυτό θα τον κάνει έναν από τους 5-6 καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ.

Εάν, πέρα από αυτή την αναμενόμενη εξέλιξη, φτάσει το ποσοστό στο τρίποντο στο 35%, τότε... τελείωσε! Θα γίνει αμέσως ένας από τους πιο πλήρεις παίκτες  μπάσκετ που έχουν περπατήσει ποτέ την Γη! Και θα είναι μόλις 23!

Ακόμη και με τα πρωτοφανή "δώρα" του Αντετοκούνμπο, οι Μπακς μπορεί να μην φτάσουν τις 50 νίκες και πιθανώς να μην πιάσουν μία από τις δύο θέσεις στην Ανατολή. Αλλά αν κοιτάξουμε την εμφάνιση της ομάδας του Ουέστμπρουκ πέρυσι και εστιάσουμε στην ατομική επιρροή, τότε θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και για τον Αντετοκούνμπο.

Όταν από το κανάλι των Μπακς του είπαν πως πιθανώς δεν θα μπορούσε να πάρει ένα δεύτερο βραβείο του "Πιο Βελτιωμένου Παίκτη", η απάντησή του ήταν "Γιατί; Ίσως βγω MVP φέτος". Η έκφρασή του κατά την διάρκεια αυτής της αντίδρασης μας κάνει να υποθέσουμε ότι θα δούμε τα καλύτερα από αυτόν», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ