Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν ξέρω που το 'χουν βρει γραμμένο ότι η ανισότητα είναι στην ανθρώπινη φύση

ομιλια του πρωθυπουργου στην κρητη

Η μέχρι τώρα εμπειρία από όλα αυτά τα συνέδρια που έχουν στόχο να συνθέσουμε όλοι μαζί το σχέδιο μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και να έχουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό στις 13 Περιφέρειες και όλοι αυτοί μαζί να συνθέσουμε τον εθνικό σχεδιασμό, είναι κάτι παραπάνω από θετική. 

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική ομιλία στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια. 

Σημείωσε ότι η Κρήτη είναι ένας τόπος αρκετά μεγάλος ώστε να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος παραγωγικών δραστηριοτήτων.

"Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη πολιτική τους επιλογή να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών, λέγοντάς μας πως η ανισότητα είναι στην φύση της ανθρώπινης κοινωνίας", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Δε ξέρω πού το 'χουν βρει αυτό γραμμένο", σχολίασε, για να τονίσει: "αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική προστασία, η στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας". 

Επισήμανε ότι αυτές είναι "κατακτήσεις πολύ μεταγενέστερες από τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας, στον οποίον ο ισχυρότερος τρώει τον πιο αδύναμο". Είπε ότι "αυτόν τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό επαγγέλλεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αναπτυξιακή προοπτική και μοντέλο σταθερό για την χώρα".

"Εμείς λοιπόν", υπογράμμισε, "είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα μπρός το τροχό της ιστορίας. Για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες".

 

Διαβάστε επίσης