Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος 30 στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Υπόλογοι για βαριά κακουργήματα ενώπιον ανακριτή Διαφθοράς βρίσκονται πλέον 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, μετά την παραγγελία που δόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Η εισαγγελική παραγγελία για άσκηση δίωξης είναι, κατά περίπτωση, για τις κατηγορίες της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Πρόκειται για μια ακόμη δικογραφία που αφορά σε δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κλείνει από την Εισαγγελία Διαφθοράς με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πρώην στελεχών της τράπεζας. Η υπόθεση αφορά σε δάνεια που οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, χορήγησαν στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, αλλά και σε έναν ιδιώτη, προκαλώντας ζημία στην τράπεζα, ύψους 80.000.000. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα επίμαχα δάνεια χορηγήθηκαν από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Ιούνιο του 2010 και, σύμφωνα με έρευνα και πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν δοθεί, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλιστεί επαρκείς διασφαλίσεις.

Η υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία. 

Διαβάστε επίσης