Πάτρα: "Η πηγή των Αμνών" στη κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ

συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με δύο μεγάλες παραγωγές

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του δραστηριότηταμε δύο μεγάλες παραγωγές: την Ελίζατης Ξένιας Καλογεροπούλου στην Παιδική Σκηνή και την Πηγή των Αμνών του LopeDeVegaστην Κεντρική Σκηνή, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν τα έργα του Άρματος Θέσπιδος,του Όπερα Studio και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ.

Mε έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις, στη συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την συνεργασία με τους φορείς Πολιτισμού , τις  συλλογικότητες,  αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή στην τιμολογιακή πολιτική, το θέατρο ξεκινά τις δράσεις της χειμερινής περιόδου 2017-1018.

Την Πηγή των Αμνών του Λόπε Δε Βέγα διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό γεγονός και διαδραματίζεται  σε ένα χωριό της επαρχίας της Κόρδοβας  με το όνομα «Η Πηγή των Αμνών» δηλαδή ΦΟΥΕΝΤΕ ΟΒΕΧΟΥΝΑ.  Ήταν ένα ειρηνικό χωριό,  μέχρι που εμφανίσθηκε ένας βίαιος Διοικητής που με κάθε τρόπο ποδοπατούσε την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων. Βιασμοί, προσβολές, βασανισμοί ήταν μέρος της καθημερινής του συμπεριφοράς απέναντι στους κατοίκους του χωριού. Ο γενναίος όμως λαός της Φουεντεοβεχούνα δεν άντεξε για πολύ την απάνθρωπη και τυραννική συμπεριφορά του Διοικητή. Άνδρες και γυναίκες, αγανακτισμένοι, ξεσηκώθηκαν και τον σκότωσαν. Όταν ο βασιλιάς Φερδινάνδος έστειλε στο χωριό έναν δικαστή-ανακριτή για να μάθει ποιος είχε διαπράξει το έγκλημα, οι κάτοικοι, παρά τα βασανιστήρια που υφίσταντο κατά την ανάκριση, απαντούσαν σταθερά και αποφασιστικά: "Η Φουεντεοβεχούνα το έκανε!"…

 

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ& ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

ΣΤΙΧΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Β.ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΠΕΤΡΑ ΜΑΥΡΙΔΗ