Κανένας Έλληνας ανάμεσα στα θύματα του φονικού σεισμού στο Μεξικό

ανακοινωση του ΥΠΕΞ

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή θάνατος μέλους της ελληνικής ομογενειακής παροικίας στο Μεξικό από τον καταστροφικό πολύνεκρο σεισμό 7,1 βαθμών που έπληξε τη χώρα αυτή του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής, ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μεξικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μεξικού είπε στον κ. Κουίκ: «Έχουμε ενεργοποιήσει το WhatsApp που στις σημερινές δραματικές μετασεισμικές ώρες είναι το μόνο επικοινωνιακό μέσο που δουλεύει γρήγορα. Όλες οι κλήσεις που λαμβάνω δεν μου κρύβουν δυσάρεστα νέα για ζωές ή τραυματίες. Πλην όμως ζημιές σε σπίτια συμπατριωτών μας υπάρχουν». 

»Πριν από λίγο μου αναφέρθηκε μία περίπτωση κατοικίας που έχει πολύ μεγάλες ρωγμές. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε κάτι άλλο. Η ελληνική πρεσβεία της πόλης του Μεξικού και γενικότερα οι εδώ διπλωματικές αρχές μας, από την πρώτη στιγμή είναι κοντά μας. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Μπορεί να μην είμαστε πάρα πολλοί Έλληνες εδώ, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ελάτε να δείτε και εμάς. Έχουμε ανάγκη να μας βλέπει που και που η πατρίδα μας από κοντά».

Ο κ. Κουίκ σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση πως σχετικά με το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ενημέρωσε και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης