Εκατόμβες θυμάτων στο Μεξικό από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ- Στο πένθος μια χώρα

21 μαθητές σε σχολείο

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μεξικό, με τον αριθμό των θυμάτων από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ να αυξάνεται συνεχώς και τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν. 

Οι νεκροί σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα έχουν ανέλθει σε 248, ενώ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας κάνει λόγο για 216, συμπεριλαμβανομένων 117 που έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα. Σημειώνεται πως τουλάχιστον 21 παιδιά βρέθηκαν διαμελισμένα κάτω από ένα δημοτικό σχολείο που κατέρρευσε στη νότια πλευρά του Μεξικού.
 

Ο σεισμός ξύπνησε μνήμες από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1985.Έντονη είναι η ανησυχία στο Twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου  πολίτες ζητούν πληροφορίες για συγγενείς και φίλους τους

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οικογένειες έλαβαν μηνύματα μέσω διαδικτύου από απελπισμένους συγγενείς που είχαν παγιδευτεί κάτω από συντρίμμια και ζητούσαν βοήθεια.

Οι Αρχές της χώρας εκφράζουν φόβους για περαιτέρω αύξηση των νεκρών.


Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στους δρόμους του Μεξικού, όπου οι πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι. 



Αγνοούνται 20 παιδιά

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου 20 αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους, ανακοίνωσε κυβερνητικό στέλεχος.
 

«Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών» στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, είναι πιθανόν τα θύματα από τον ισχυρότατο σεισμό να φτάσουν τα 1.000, ενώ οι επιστήμονές του εξέδωσαν και «κόκκινο» συναγερμό για τις οικονομικές επιπτώσεις της δόνησης.
 Ο σεισμός ξύπνησε μνήμες από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1985

Στην Πόλη του Μεξικού οι νεκροί είναι 117, ενώ μεγάλο πλήγμα έχει δεχθεί και η πολιτεία Μορέλας, που μετρά προς το παρόν 64 θύματα. 


Διακοπές ηλεκτροδότησης και πυρκαγιές από διαρροές αερίου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, πέραν των δεκάδων κτηρίων που κατέρρευσαν, σημειώθηκαν επίσης πολλές διαρροές αερίου και πυρκαγιές. Η μεξικανική δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού CFE ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 3,8 εκατομμύρια πελάτες της δεν έχουν ηλεκτροδότηση.



«Η γυναίκα μου είναι εκεί μέσα. Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί της. Δεν απαντάει. Τώρα μας λένε να κλείσουμε τα κινητά, επειδή έχει διαρροή αερίου» είπε ο 33χρονος Χουάν Χεσούς Γκαρσία, κάτοικος της πόλης, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.



Έντονη είναι η ανησυχία στο Twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολίτες ζητούν πληροφορίες για συγγενείς και φίλους τους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ