Σφαιρόπουλος και Σπανούλης συμφωνούν: «Πρώτα να γίνουμε ομάδα»

Τους στόχους του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν «αποκάλυψαν» στην media day της Euroleague οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης.

Κατά τον τεχνικό των Πειραιωτών η εφετινή ομάδα υπερτερεί σε ποιότητα, αλλά και σε αθλητικότητα από αυτήν της περασμένης περιόδου, ενώ ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να φτάσει ξανά ο Ολυμπιακός στην κορυφή.

«Νομίζω είναι πιο αθλητική η περιφέρεια και πιο ποιοτική. Είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι όπως ταιριάζει στους παίκτες που ήδη έχουμε. Αυτοί που έχουμε θα ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που ήρθαν σε αντίθεση με πέρυσι, που δεν είχαν ταιριάξει. Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί»,επισήμανε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μεταγραφές του καλοκαιριού:

«Οι επιλογές έγιναν με κριτήρια όπως το καλύτερο ποσοστό στα σουτ και στο πόσο αθλητικοί είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες. Πήραμε παίκτες που ξέρουν την Euroleague. Οι υπόλοιποι τέσσερις ξένοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στη διοργάνωση. Ξέρουν πού έχουν έρθει και θα είναι έτοιμοι από την αρχή για να δώσουν το μάξιμουμ. Το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα. Στην επίθεση θα είμαστε πιο καλοί, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και την άμυνά μας. Όλα αυτά που μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδι θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Πάνω από όλα θα πρέπει να γίνουμε ομάδα». 

Αναφερόμενος στον ελληνικό κορμό της ομάδας, είπε: «Ο Γκριν δεν κόλλησε με όλα τα γρανάζια της ομάδας. Η μηχανή του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Δεν ήταν κακός παίκτης, ούτε ότι δε μας βγήκε. Απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό. Μόνο οι ξένοι άλλαξαν. Οι Έλληνες έχουν παραμείνει και είναι η βάση της ομάδας. Και οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης έχουν μπει πλέον και αυτοί στον κορμό. Οι τρεις έχουν εμπειρία από την Euroleague.»

Για τις αποχωρήσεις των Χάκετ και Λοτζέσκι ανέφερε: «Ήταν καθαρά θέμα ιατρικό για τον Χάκετ. Δεν ήταν αγωνιστικό ή θέμα συμπεριφοράς. Αν δεν είχε τραυματιστεί θα έμενε στην ομάδα. Οι εισηγήσεις όλων έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Επειδή πέρυσι την πατήσαμε και επειδή τα παιχνίδια θα είναι πολλά την εφετινή σεζόν. Η καταπόνηση για τους παίκτες θα είναι μεγαλύτερη και υπήρχε. Ήταν σκληρή απόφαση, αλλά δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική. Αν τραυματιστεί κάποιος μέσα στη χρονιά, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη. Δε μπορείς να βρεις ελεύθερο παίκτη στα μέσα της χρονιάς. Δύσκολα θα βρεις ισάξιο παίκτη. έτσι για να μην έχουμε έλλειμμα. Και ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό». 

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης: «Ήρθαν πολλοί καινούργιοι παίκτες, κάτι που κάνει τη δουλειά των προπονητών πιο δύσκολη. Υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και γίνεται σκληρή δουλειά. Όλοι εγκλιματίζονται στην ομάδα και οι περισσότεροι ξέρουν που έχουν έρθει. Η ομάδα πέρυσι έφτασε σε έναν τελικό και θα μπορούσαμε να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω. Αισθάνομαι καλά με το κορμί μου. Σκοπός είναι να δούμε τι θα κάνει η ομάδα και όχι εγώ. Το θέμα είναι να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε και στάθηκε στο αν στοχεύει να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη στον πίνακα των σκόρερ:

«Δεν είναι στόχος μου να ξεπεράσω τον Γκάλη στους πόντους. Όταν παίζεις αυτό που κοιτάς είναι να κερδίζει η ομάδα. Είμαι καλά και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να είναι πετυχημένη η σεζόν». 

Για τη νέα Euroleague είπε: «Δε φοβάμαι κάποιον και τους σέβομαι όλους. Οι μισές ομάδες είναι φαβορί για τον τίτλο».

naftemporiki