Δυο χρόνια από την τραγωδία στο λιμάνι της Πάτρας - Τρεις φοιτητές νεκροί - Την Πέμπτη επιμνημόσυνη δέηση - ΦΩΤΟ

21η Σεπτεμβρίου 2015: Η ημέρα που "πάγωσε" η Πάτρα και το Πανελλήνιο

Δυο χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την μαύρη ημέρα, όπου τρία νεαρά παιδιά, φοιτητές, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επεβαίναν, κατέληξε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, στη θαλάσσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Νεκροί από το μοιραίο Ι.Χ στο οποίο συνολικά επέβαιναν έξι άτομα, ανασύρθηκαν νεκροί οι Πατρινοί Ανδρέας Αλέξης και Ρεγγίνα Ζαπάντη και η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αύριο Πέμπτηστις 11.30 το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο της τραγωδίας από τις οικογένειες των θυμάτων. Παρών θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Υπενθυμίζεται πως στηδίκη που έγινε μετά από μια αναβολή τον Μάρτιο του 2016, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο οδηγό του οχήματος,

Η απόφαση που εξεδόθη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.

Αξίζει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει στην αγόρευσης της να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 

.

Διαβάστε επίσης