Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Είμασταν άτυχοι που το πλοίο βυθίστηκε νύχτα & είχε μαζούτ»

Εκφράζει απορίες για τη βύθιση

Απορίες... εκφράζει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το τι ακριβώς συνέβη με την βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ατυχία (!) το γεγονός ότι το πλοίο βυθίστηκε νύχτα. 

«Το λιμενικό στις 5:20 το πρωί είχε λάβει σήμα για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε προβλήματος και έκανε όσα έπρεπε να γίνουν. Η ατυχία του όλο εγχειρήματος είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο»  είπε και πρόσθεσε:  «Τώρα είμαστε στο σημείο της αναμέτρησης με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απορρύπανσης. Η προσπάθεια έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα και ξανασημειώνω πως δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πουθενά χημικά. Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας».

Για την απόδοση ευθυνών είπε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων». 

Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντάται στις 8.30 το πρωί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  προκειμένου να... τους ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στο Σαρωνικό. Στη συνάντηση θα βρίσκονται και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Φάμελλος.

Μιλώντας στο TOC, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε εμμέσως ότι πρόκειται για... φροντιστήριο, δηλαδή για προετοιμασία των βουλευτών και ενημέρωση για το θέμα.

Πιθανότατα από τη συνάντηση δεν θα λείψει και το πολιτικό «μασάζ» μετά και τις έντονες γκρίνιες που διατυπώθηκαν για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

Διαβάστε επίσης