O Eμενίκε... ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό

2-1 τον Αστέρα

Ο Ολυμπιακός μετά τον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα, δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στους Αρκάδες και στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, που διεξήχθη την Τρίτη στο Καραϊσκάκη.

Πάντως αυτή τη φορά η ομάδα του Χάσι, η οποία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, πήρε τη νίκη με 2-1 σκορ, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Εμενίκε, κάνοντας έτσι «ποδαρικό» με το... δεξί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Nιγηριανός στράικερ στο 71ο λεπτό έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τους Πειραιώτες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 78' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 84' με τέρμα του Τσουκαλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τους ερυθρόλευκους έκαναν οι οι Προτό, Σισέ και Ταχτσίδης.

 
Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και διατήρησε από την αρχή την κατοχή της μπάλας. Εντούτοις ήταν ανούσια, καθώς αδυνατούσε να «σπάσει» την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. 

Μάλιστα στο 40’ η ομάδα του Χάσι κινδύνεψε να δεχθεί και γκολ, όταν η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Ο Αστέρας απείλησε και στο 67’ με τον Κώτσιρα κι ενώ οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ζορίζονται επιθετικά, στο 71’ ο Ζουμά μέσα στην περιοχή έσπρωξε με τα χέρια τον Μπεν.

Το πέναλτι δόθηκε αμέσως και ο Εμενίκε που το εκτέλεσε έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο  ο Νιγηριανός επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, καθώς μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη, δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα τον Αθανασιάδη.

Πάντως στο 84’ ο Τριανταφυλλόπουλος «βρήκε» τον αμαρκάριστο Τσουκαλά κι αυτός μείωσε σε 2-1, δίνοντας και πάλι ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Πάντως δεν άλλαξε κάτι έως το τέλος με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, προβληματίζοντας όμως για ακόμη μία φορά με την εμφάνισή του.

Κίτρινες: Ταχτσίδης, Εμενίκε - Πασσαλίδης, Μουνάφο, Κυριακόπουλος, Γκοντό

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μάρτινς), Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος (74’ λ.τ. Μίλιτς), Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Εμενίκε.

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό), Δουβίκας.

Διαβάστε επίσης