Ελεύθεροι οι προσαχθέντες των επεισοδίων στη Δραπετσώνα

Βιτρίνες έσπασαν και καρότσια σούπερ μάρκετ κάηκαν

Ελεύθερα αφέθηκαν τα επτά άτομα που προσήχθησαν στα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στη Δραπετσώνα, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα, δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1.

Η ένταση έληξε μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και αφού πρώτα άγνωστοι είχαν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων και είχαν βάλει φωτιά σε καρότσια σούπερ μαρκετ.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, φθορές και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ένα ακόμη άτομο που προσήχθη αρχικά για συμμετοχή στα ίδια επεισόδια αφέθηκε, μετά την εξέτασή του, ελεύθερο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο απολογισμός των επεισοδίων είναι ένας ελαφρά τραυματισμένος αστυνομικός και φθορές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική πορεία επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ελ. Βενιζέλου. Στους αστυνομικούς εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα και εκείνοι «απάντησαν» με χρήση χημικών.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης