Κικίλιας: Η κυβέρνηση «πέταξε» τη μπάλα στην κερκίδα με επικοινωνιακά τρικ

επιθεση στην κυβερνηση με αφορμη το θεμα της σαλαμινας

«Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει την τεράστια οικολογική, περιβαντολλογική και οικονομική καταστροφή που με δική της υπαιτιότητα υποφέρουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, οι ψαράδες, οι εστιάτορες, οι ξενοδόχοι, όλοι οι συμπολίτες μας» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ασκώντας σκληρή κριτική κατά του κ. Τσίπρα, δήλωσε: «Στο λεξικό υπάρχει η λέξη φιλότιμο, δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα και την έχουν βαθιά στο DNA οι Έλληνες, αλλά δεν την έχει ο κ. Τσίπρας. Περιμέναμε σήμερα ότι μετά από επτά ημέρες να παραιτήσει κάποιον από τους υπουργούς του και να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Τη μια μας έλεγαν να κολυμπάμε δεν υπάρχει πρόβλημα. Την άλλη μας έλεγαν ότι φταίνε τα κανάλια που έχουν διογκώσει το θέμα. Εγώ σας ρωτώ πώς μετά από εφτά ημέρες έχει αντιδράσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του σε αυτή την τεράστια κρίση» παρατήρησε αυστηρά ο κ. Κικίλιας.
Και δήλωσε: «Πέταξαν τη μπάλα στην κερκίδα με επικοινωνιακά τρικ, αλλά οι πολίτες έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους». 

Αναφερόμενος στην ομιλία του Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κικίλιας, επεσήμανε: «Από την κ. Μητσοτάκη ακούσαμε έναν οραματικό λόγο που πηγάζει μέσα από την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη τη χώρα και μίλησε μαζί τους παράλληλα με ένα σφιχτό και αξιόπιστο πρόγραμμα και με στοιχεία το οποίο όμως πάλι έχει να κάνει με την σοβαρότητα και την αλήθεια που είναι φάρος για την πολιτική μας και όχι με αυτά τα ψέματα που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση».

Ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε: « Εκεί που ο κ. Τσίπρας μειώνει το αφορολόγητο και κόβει μισθούς και συντάξεις ο Κ. Μητσοτάκης λέει εισαγωγή κατώτατου φορολογικού συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Εκεί που νέοι άνθρωποι και τα παιδιά τιμωρούνται στη χώρα ο Κ. Μητσοτάκης λέει 1.000 αφορολόγητο για κάθε παιδί και σύνδεση των πανεπιστημίων μας με την αγορά εργασίας, πάταξη της γραφειοκρατίας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Εκεί που είναι το ισχυρό κομμάτι της οικονομίας μας ο τουρισμός καταργούμε τον φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία και την εισφορά αλληλεγγύης μόλις έρθουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης».

« Ο κ. Τσίπρας τα διατηρεί και έφερε το ΦΠΑ στο 23% και αποφάσισε με την ανοχή των ξένων να υπερφορολογεί αγρίως τους Έλληνες. Εμείς λέμε εμπροστοβαρός πέρα και πάνω από το μνημόνιο ένα δική μας προέλευσης δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να βρεθούν δουλειές για τους Έλληνες. Σε όλα αυτά βάζει την υπογραφή του ο Κ. Μητσοτάκης σοβαρά και λέγοντας την αλήθεια» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για το καίριο θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, ανέφερε: «Όταν οι δυο εμβληματικές επενδύσεις που υπάρχουν στη χώρα είναι του Ελληνικού και οι Σκουριές και μπλοκάρονται χρόνο με τον χρόνο από αυτή την κυβέρνηση προφανώς θέσεις εργασίας δεν μπορούν να δημιουργηθούν και τζίρος δεν μπορεί να υπάρξει στις αγορές». 

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα φέρει τις επενδύσεις στη χώρα και να τις προχωρήσει χωρίς αστερίσκους» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
«Οι πολίτες πληρώνουν και δεν παίρνουν ανταποδοτικά αυτά που τους αξίζουν και πρέπει σε ένα κράτος δικαίου. Σε κάθε μονάδα υγείας και νοσοκομείο γίνονται ξεχωριστά διαγωνισμοί, όχι ηλεκτρονικοί και ο καθένας κοστολογεί ό,τι θέλει» είπε.

Συνεχίζοντας την ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, ο κ. Κικίλιας απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μας πει αν πήραν ή όχι 5,5 δις. μέτρα επειδή καθυστερούν τις αξιολογήσεις και επειδή μας ξαναέβαλαν σε τρίτο μνημόνιο και έχουν κλειστές τις τράπεζες και δεν πιστεύουν την ελεύθερη οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε: «Το όραμα του Κ. Μητσοτάκη είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η μείωση της φορολογίας. Τα χρήματα θα βρεθούν από τη μείωση των δαπανών. Θα συζητήσουμε με τους δανειστές και άλλωστε είναι κάτι που το έχουμε ξανακάνει το 2014, μειώνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 13% στην εστίαση το πετρέλαιο και άλλα. Ο Κ. Μητσοτάκης που η αξιοπιστία του και η δυνατότητα του να φέρει επενδύσεις στη χώρα δεν αμφισβητούνται, θα δημιουργήσει δουλειές για τους Έλληνες σε ένα κράτος μικρό, ευέλικτο και δίκαιο».

Διαβάστε επίσης