Σαντορινιός για Κουρουμπλή: Αν υπάρχουν λάθη, τα έχουμε κάνει μαζί - ΒΙΝΤΕΟ

για την οικολογική κίνηση με την πετρελαιοκηλίδα

"Δεν υπήρξε ολιγωρία", τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με τη ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", ενώ στο ερώτημα για το εάν υπάρχουν ευθύνες στον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ίδιος τόνισε: "Ήμασταν μαζί. Εάν υπάρχουν λάθη τα έχουμε κάνει και οι δύο, ξεκάθαρα".

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι αναζητούνται οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του Σαρωνικού από το μαζούτ και συμπλήρωσε πως μέσα σε 20-30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του «πως θα είναι καλύτερα από πριν» ο υφυπουργός διευκρίνισε πως αυτές προέκυψαν από την ενημέρωση των εταιρειών.

Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, στις 09:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, και πρόσθεσε πως στο διάστημα αυτό είχαν διαφύγει, κατά την εκτίμηση των εταιρειών αντιρρύπανσης, περίπου 300 τόνοι καυσίμου.

Όσο για το πότε θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν πάλι μπάνιο στις θάλασσες του Σαρωνικού, ο υφυπουργός ναυτιλίας απάντησε πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο

Διαβάστε επίσης