Δυτική Αχαΐα: Πάνω από 13.000 στρέμματα γης αποτεφρώθηκαν - Σήμερα η καταγραφή των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά

ΕΞΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

Η πυρκαγιά άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές σε καμένη φύση, καλλιέργειες, κοπάδια και ζωοτροφές. Ως γνωστόν έγινε δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να κηρυχτούν περιοχές της Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σήμερα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει διαθέσει από δικούς του πόρους 80.000 ευρώ κι έχουν ξεκινήσει πρώτες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, με καθαρισμό χειμάρρων, διευθετήσεις και διαπλατύνσεις στις κοίτες χειμάρρων και ποταμών.

Όπως έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι τοπικές κοινότητες Σαντομερίου, Χαραυγής, Άρλας, Φωσταίνης, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου του Δήμου Δυτικής Αχαϊας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης/

Σύμφωνα με τη χθεσινή  μέτρηση του effishttp://effis.jrc.ec.europa.eu/static/effis_current_situation/public/inde... του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, η καμένη έκταση ανέρχεται σε 13.840 στρέμματα, αλλά αυτό δεν είναι ενδεχομένως το τελικό νούμερο, καθώς η πρώτη αποτίμηση ξεκίνησε από περίπου 9.000 στρέμματα.

 

Διαβάστε επίσης