Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα πανεπιστήμιο - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο ρόλος της αλλάζει, δεν έχει λόγο να συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές»

Για απαράδεκτες πρακτικές έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την υπόθεση στην Πάτρα με 106 φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως οι φοιτητικές παρατάξεις που εκπροσωπούν τη ΝΔ θα μπορούν να ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων πρέπει να αλλάξει. «Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων, δεν είναι δουλειά τους να συμμετέχουν στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μέσα από τη συμμετοχής τους στη διοίκηση στο παρελθόν γεννήθηκαν οι πελατειακές σχέσεις εξάρτησης. Αυτά τα αφήνουμε πίσω».

«Αλλάζει και ο ρόλος της ΔΑΠ, δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που αφορούν τους λίγους και αποξενώνουν τους πολλούς. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών όπου η ΔΑΠ θα μπορεί να συμμετέχει, αλλά με ενιαίο ψηφοδέλτιο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στον τρόπο με τον οποίο διοικούνται τα Πανεπιστήμια» πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ δε κανένα πανεπιστήμιο, πολύ απέχει η αίσθηση καλαισθησίας και τάξης που υπάρχει σήμερα από την εικόνα που εγώ θα ήθελα για το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε πως πρέπει το πλαίσιο να αλλάξει κι έκανε λόγο για στρουθοκαμηλισμό. «Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης