Κιάτο - Αίγιο: Χωρίς ηλεκτροκίνηση θα λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή εντός του 2018

Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση του έργου

Προ των πυλών της δημοπράτησης, με σημαντική όμως καθυστέρηση, βρίσκονται δύο πολύ μεγάλα σιδηροδρομικά έργα. Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ 2014-2020, η ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση του τμήματος Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη).

Το έργο βρίσκεται στη Διαχειριστική Αρχή από τον Ιούλιο και είναι σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα όμως

ΚΙΑΤΟ-ΑΙΓΙΟ: Πρόκειται για την ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 71χλμ. Η προκήρυξη της δημοπράτησης αναμένετια άμεσα μετά την έγκριση της Δ.Α. και ολοκληρώνει τα έργα στην περιοχή. Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020. Το κόστος του έργου είναι 85,19εκατ.ευρώ και χρόνο υλοποίησης τους 26 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η γραμμή Κιάτο-Αίγιο πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2018, χωρίς ηλεκτροκίνηση, μετά από διάστημα σχεδόν 10 ετών λόγω των έργων αναβάθμισης. Η απόσταση Αθήνα-Αίγιο αναμένεται να καλύπτεται σε περίπου 100-120 λεπτά με ντηζελάμαξες ή με αλλαγή της μηχανής (από ηλεκτροκίνητη σε ντηζελοκίνητη) στο σταθμό του Κιάτου.

Τα δύο έργα εφόσον δημοπρατηθούν μέχρι τα τέλη του 2017, αναμένεται να υπογραφούν μέσα στο 2018 και το μεν πρώτο να ολοκληρωθεί το 2021, το δεύτερο το 2020.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ