ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ "Εστησαν" χωματερή δίπλα στη Λιμνοθάλασσα!

Στον Εισαγγελέα o Δήμος Μεσολογγίου

Τις ελπίδες του στην Εισαγγελία εναποθέτει ο Δήμος Μεσολογγίου για την χωματερή που λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από τη Λιμνοθάλασσα η οποία ως γνωστόν έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται από την κοινοτική οδηγία 79/409!

Σύμφωνα με καταγγελίες της Δημοτικής Αρχής, Ρομά που διαμένουν στον οικισμό πέριξ της λιμνοθάλασσας, πετούν κάθε λογής σκουπίδια και μπάζα στην περιοχή, η οποία έχει μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε χωματερή. Παρά το γεγονός όμως ότι αρμόδια συνεργεία του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα επεμβαίνουν καθαρίζοντας το χώρο, η κατάσταση συνεχίζει να υφίσταται και έτσι ελήφθη απόφαση για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Έτσι, προ ημερών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας καταγγέλλοντας την ύπαρξη της χωματερής, ζητώντας ουσιαστικά άμεσα και δραστικά μέτρα, ώστε η κατάσταση αυτή να λάβει τέλος.

«Στις 21 του μήνα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα καταθέσει στην Εισαγγελία. Παρά τις συχνές μας παρεμβάσεις η κατάσταση δεν μεταβάλλεται και για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για ομάδες Ρομά οι οποίοι διαμένουν στο οικισμό κοντά στη Λιμνοθάλασσα. Η κατάσταση ομολογουμένως είναι τραγική» δήλωσε στη «Σ» ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.  

Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των κατοίκων της περιοχής, που πολύ πιθανό είναι να αποτελεί υγειονομική «βόμβα».

http://sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης